Regular season week 10: Bengals 20 Giants 21

Egy újabb idegtépő mérkőzésen, ismét az utolsó pillanatokban diadalmaskodva sikerült megszerezni az idei hatodik győzelmünket, ezzel pedig továbbra is esélyesei vagyunk az egyik wild card helynek.

Igazi adok kapokkal indult a mérkőzés, egy gyönyörűen megkomponált drive végén Jerell Adams első touchdownját szerezte meg az NFL-ben. Sajnos a Bengals is rögtön válaszolt egy trükkös formációnak köszönhetően. Tyler Eifert nagy játéka után végül A.J. Green mutatott be touchdown elkapást.

Ezután a védelmek is összekapták magukat, Dre Kirkpatrick szerzett egy bravúros interceptiont, a kedvező mezőnypozíciót azonban csak mezőnygólra tudta váltani a Bengals. Ellenben Odell Beckham Jr. klasszisa ismét megmutatkozott, egy gyönyörű double move után üresre játszotta magát az end zone-ban és könnyűnek látszó TD-t szerzett.

A harmadik negyedben aztán eldönthette volna az összecsapást a Bengals, hiszen Alex Erickson 84 yardos visszahordása után már a védelmünknek sem volt válasza. Ebben a játékrészben az offense sem találta magát és egy újabb field goal kíséretében 7 perc alatt szerzett annyi pontot a Cincy, mint az első játékrészben összesen. Szerencsénk is volt, hogy Tyler Boyd elkapását nem adták meg, különben az is touchdown lett volna.

Persze Manningék sem voltak adósak, egy tökös hívás eredményeként 4th down után Sterling Shepard is 6 pontnak örülhetett. Egyre jobban sikerült dominálni a mérkőzést, ami túlzott önbizalomhoz és egy buta Eli pickhez vezetett. A defense viszont továbbra is 100%-on pörgött és gyakorlatilag esélyt sem adtak Daltonéknak. A végén az offense is villant még egyszer és Rashad Jennings meglepően jó futásai után a győzelmet is sikerült bebiztosítani.

Két korrekt játékerővel, ám hullámzóan játszó csapatot láthattunk. Ezt mutatta az is, hogy rögtön egy rendkívül kreatív drive-val sikerült bemutatkozni, után azonban kicsit megállt az offense. Egy ideig Mike Sullivan hívta a játékokat, utána azonban Ben McAdoo vette át az irányítást. Persze a helyzeten az sem segített, hogy a Justin Pugh-t helyettesítő Brett Jones nagyon korán megsérült, a helyére pedig Marshall Newhouse állt be, igaz néha Adam Gettis is lehetőséget kapott. Ugyan Geno Atkins néha utat tört magának, de a körülményekhez képest nem várhattunk többet a támadófaltól. Sokan előre leírták az egységet, de hétről hétre látható a javulás. A két offenseive tackle-re nem lehetett panasz és ugyan a az első félidőben nagy volt a nyomás Manningen, de csak egyszer sackelték. Beckham ezúttal nem a hosszú játékokkal emelkedett ki, hanem a 10 elkapásával, ami közül több is fontos helyzetben jött. Shepard is hozta amit kell, igaz volt egy kellemetlen dropja, de azon kívül nem lehetett rá panasz. A két tight end a blokkolásba és az elkapásokba is besegített, jó látni, hogy Adams-t is merik használni az edzők és Tye-tól sem láttunk hibákat. Roger Lewis viszont kijátszotta magát a csapatból, egy elkapást nem tudott abszolválni, majd rossz route-ot futott és végül az első INT is az ő irányába ment. Igaz, hogy egy draftolatlan játékosról beszélünk, de ha rendszeres játékidőt akar magának, akkor ezeket a hibákat nem szabad elkövetnie. Az egyéni statisztikák talán nem olyan kiemelkedőek, de a 3rd down szituációkat 42%-kal sikerült teljesíteni, közülük pedig több is 3rd & 10 körüli helyzet volt.

Az offense sem volt rossz, de a defense ismét nagyon nagyot ment. Olivier Vernon csuklója sokat javulhatott, hiszen visszakerült eredeti pozíciójába, a védőfal jobb oldalára és 10 szerelést, valamint egy sacket szerzett. Nemcsak ő, hanem Jason Pierre-Paul is odatette magát, akinek két leütött átadása is volt. Damon Harrison és Johnathan Hankins szokás szerint ette a lyukakat, nagy szerepük volt abban, hogy a Bengals futójátéka elmaradt a várttól. Érdekes volt látni, hogy Devon Kennard is milyen sok lehetőséget kapott szituációs pass rusherként. Mindössze egy nagy játékot láttunk Tyler Eiferttől a furcsa felállás után, azon kívül sikerült kontrollálni a Bengals támadóit. Egyedül a harmadik negyedben volt némi mélypont, de azon kívül nem lehetett panasz. Landon Collins-nak újra volt egy interceptionje, ez szinte már hagyománnyá válik. Janoris Jenkins jól őrizte A.J. Greent, amit lehet azt megtette, igaz a végére egy sérüléssel is meg kellett szenvednie a klasszis elkapónak. Még örömtelibb, hogy Eli Apple összekapta magát és árnyékként követte az embereit. Ilyen választ szeretnék Roger Lewis-tól is!

A special teamet is meg kell említeni, mert többször is jó mezőnypozícióból indulhatott a Cincinnati, különösen fájó volt a második félidei 84 yardos return. Brad Wingnek volt egy gyenge puntja ami szerencsére a jó irányba pattogott, Robbie Gouldnak pedig csak az extra pontokat kellett értékesíteni. Dwayne Harris nem találja tavalyi formáját és a kispadra száműzték, Bobby Rainey vette át a helyét.

Fontos győzelmet arattunk, kellett ez a hatodik győzelem, hiszen tartjuk a lépést a Dallas Cowboys mögött. A támadóktól további javulás kell, bár a sérülések is benne voltak a játékban és a Bengals védelmét is erősnek tartom. Ennek tudatában a 3 touchdown korrekt teljesítmény. A védelem úgy játszik ahogy azt vártuk, hetek óta nagyon dominánsak. Jó esély van a győzelmi széria meghosszabbítására, hiszen a Chicago Bears látogat New Yorkba, utána pedig az eddig nyeretlen Cleveland otthonába látogatunk. Viszont azt se feledjük, hogy nem volt még könnyű győzelmünk és ezt a két csapatot sem szabad leírni!

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu