A Raiders különleges ellenfél Ron Rivera számára

Az Oakland Raiders nem csak a következő ellenfél a vezetőedző Ron Rivera számára.

Amikor az ezüst-fekete franchise szóba kerül, Rivera arca felragyog. Az Észak-Kaliforniában született edző egyértelműen kötődik a Raiders-hez.

"Raiders fan-ként nőttem fel." mondta Rivera. "Soha nem volt olyan csapat, amelynek igazán szurkoltam, de ők valószínűleg a legközelebb álltak ehhez."

Rivera bálványozta a Raiders irányító Jim Plunkett-et és kitartott mellettük, miközben öccse a Steelers-nek, a korszak másik domináns csapatának szurkolt.

Amikor Rivera középiskolás volt, volt olyan szerencsés, hogy kapott egy autogramot a Raiders akkori vezetőedzőjétől, John Madden-tól, aki bizalmi mentora lett Rivera-nak.

"Találkoztam Coach Madden-nel, amikor tizenhat éves voltam." emlékezett vissza Rivera. "A nyaralását Monterey-ben töltötte. Mivel sportrajongó voltam, felismertem azonnal. Nagyon király dolog volt."

Rivera a jelenlegi Raiders vezetőedző Jack Del Rio-val is kapcsolatba hozható.

"Nagyon tisztelem és becsülöm Ron Rivera-t." mondta Del Rio egy konferenciahívás alkalmával. "Már régóta ismerem Ron-t."

Rivera egy évvel idősebb, mint Del Rio, de ismerték egymást a középiskolai futball pályáról.

"Jack volt az egyetlen junior az All-Northern California csapatában." mondta Rivera. "Mindenki tudta, hogy ki is Jack."

"Ron egy pokoli játékos volt." mondta Del Rio. "Mi voltunk a két külső linebacker abban a korszakban. Olvastam a nevét az újságban egy csomószor és tudom, hogy valószínűleg ugyanazt csinálta."

Vasárnap másodszor találkoznak egymással, mint NFL vezetőedzők. A Panthers megmérkőzött a Del Rio vezette Jaguars-al 2011-ben, Rivera első Carolina-i szezonjában.

Del Rio immár a második éve a Raiders vezetőedzője, akik pillanatnyilag vezetik az AFC-t 8-2-es eredménnyel.

"Nagyon örülök Jack-nek. Mindig azt mondta, ha van egy srác, aki jó munkát tud ott végezni, az ő." mondta Rivera. "Megérti, miről szól ez az egész."

A Rivera család is érti.

"Ami miatt aggódom, hogy valószínűleg anyám családjának kétharmada is kijön a meccsre és talán kétharmada közülük Raiders szerelésben lesz." mondta Rivera. "Nem viccelek; Komolyan."

Sokan a Panthers csapatából még soha nem játszottak Oakland-ben, így Rivera el kívánja magyarázni nekik, hogy milyen hangulatra számíthatnak.

"Ez egy remek hely tud lenni." mondta Rivera. "Első kézből fogják látni."

És tudják, hogy a vezetőedző nem szeretné elhagyni az Oakland Coliseum-ot győzelem nélkül.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: espn.com