A Richard Sherman-Julio Jones párharc a minta

Mike Evans nehéz mérkőzés elé néz. A legtöbb cornerback-kel szemben egyértelmű a fizikális fölénye. Richard Sherman ellen azonban nem, hiszen ő mind magasságban, mind erőben fel tudja venni a versenyt. Ilyenkor a stáb is gondolkodik és elemzi az ellenfelet, mi a gyengéje, mivel lehet megfogni. Dirk Koetter-ék számára az analízis alapját egy idei, Seahawks-Falcons mérkőzés szolgáltatja, ahol a Mike Evans-hez teljesen hasonlatos fizikális paraméterű Julio Jones volt Sherman ellenfele.

A mérkőzésen Jones 9 felé irányuló labdából hetet megfogott 139 yard és egy touchdown kíséretében. A mérkőzést ugyan két ponttal a Seahawks nyerte, de Sherman nyilván nem gondol vissza rá annyira kellemesen. Főleg ha még hozzávesszük, hogy egy Sherman által elkövetett, s észre nem vett pass interference-t is számon kérnek a zebrákon a Falcons részéről.

Vezetőedzőnk és stábja nem titkoltan ezeket a felvételeket elemzi, hogy Mike Evans-nek a lehető legtöbb hasznos információ legyen a birtokában a párharc előtt. Koetter így nyilatkozik:

"A Seahawks játszott már az Atlantával. Így jó képet kapunk Sherman és Julio Jones csatájából. Ez nem nagy titok. Kritikus helyzetekben egy csapat keresi az első számú elkapót. Mi sem vagyunk mások mint az Atlanta vagy a többi csapat. Mike nem lenne első számú, ha azt mondaná ne menjünk neki! Ez nem azt jelenti, hogy mindig fedezet nélkül lesz, de vannak még rajta kívül is jó elkapóink."

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com