Beharangozó: Panthers @ Raiders

A Carolina Panthers a rájátszás reményeit a "Black Hole"-ban (fekete lyuk) tarthatja életben. Azt remélik, hogy a másik oldalon épségben jönnek ki.

"Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elveszítsünk még egy meccset." mondta a linebacker Thomas Davis. "Egy nagyon nagyon kemény csapattal nézünk szembe ezen a héten és készen állunk rá."

Az ellenfél az Oakland Coliseum-ban az Oakland Raiders, akik a vasárnapi meccsre a New England Patriots-al holtversenyben a legjobb eredménnyel vezetik az AFC-t (8-2).

A Panthers 4-6-al áll, próbálják életben tartani a rájátszás reményeket és ezt a kihívást az egyik leghírhedtebb szurkolótábor előtt kell teljesíteni.

Davis az egyike annak a mindössze négy Panthers játékosnak - együtt a defensive end Charles Johnson-nal, a center Ryan Kalil-lal és és a running  back Jonathan Stewart-tal - akik a keretben voltak, amikor a Carolina utoljára játszott Oakland-ban 2008-ban. Ez a jelenlegi leghosszabb sorozat a Panthers ellenfelei között és alig várják a kihívást.

"Hiszed vagy nem, kész vagyok kimenni oda." mondta a wide receiver Kelvin Benjamin. "Még soha nem volt abban a közegben, hogy lássam, de fel fog tüzelni minket. Valahogy szeretem az idegenbeli meccseket, mert ez más. Az esélyek ellened szólnak, így csak ki kell oda menni és játszani a játékot."

Míg a Raiders szurkolók úgy ismertek, mint akik időnket egyenesen kegyetlenek a vendég játékosokkal szemben, a csapat barátságosabb, mint gondolnánk. Míg az Oakland 6-0-ra áll idegenben ebben a szezonban, a Raiders 2-2-vel áll a "Black Hole"-ban.

És vannak okok, amik miatt a Panthers még reménykedhet.

Miután a szezont 1-5-el kezdték, a Panthers hármat megnyert négy meccsből, életben tartva a reményt, hogy a harmadik csapat lehetnek a Super Bowl korszakban, akik bejutnak a rájátszásba a lassú kezdés után. Meg kell nyerni három meccset a következő négy találkozóból ahhoz, hogy minden esélyük megmaradjon a negyedik egymást követő playoff szereplésre, mielőtt a két NFC South rivális elleni találkozóval zárják az alapszakaszt.

Ez a sorozat egy 10 napos úttal kezdődik, az otthontól távol, először az Oakland, majd a Seattle csapata ellen, amelyek összesített eredménye 15-4-1.

A Raiders azonban a lenyűgöző eredménysorozat alatt csak kétszer nyert ebben a szezonban több mint egy TD különbséggel, miközben mindkét vereségük legalább egy touchdown különbségű volt.

Végül is, a Raiders tulajdonosának, Al Davis-nek is ez az elhíresült mondása: "Csak nyerni, baby!" És pontosan ez az, amit a csapat már sikerrel véghezvitt eddig. A szezon ezen kritikus szakaszában ez egy olyan mantra, amit a Panthers-nek is át kell venni.

"Nyerni kell. Nyerni kell, vagy vége." mondta Benjamin. "Játszani jöttünk. A legjobbat nyújtják majd ellenünk, ezért nekünk is a legjobbat kell nyújtani."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com