A gyász, mint motiváló erő?

Alterraun Verner édesapja pénteken hunyt el. A játékos már a heti edzésekről is igazoltan volt távol. Ennek ellenére vasárnap odaállt, és egy rendkívül összeszedett játékot mutatott, melynek 2 szerelés, 1 levédekezett passzkísérlet és 1 interception lett az eredménye. Nem egyedülálló ez a dolog. Gondoljunk csak a tavalyi évre, amikor Kwon Alexander öccse hunyt el. Rendkívül jó játékkal rukkolt elő közvetlen utána a linebacker is. A gyász egy szomorú, szívet tépő dolog. Mégis úgy látszik van benne valami, ami erőt és motivációt ad, az élet folytatásához és feladataink elvégzéséhez.

Természetesen nem csak Alterraun Verner-t lehet dícsérni védelmi oldalon. Mike Smith koordinátort sokat támadták az idén, de most a legutóbbi két mérkőzésen azért megmutatta, hogy nem felejtette el miről szól a futball és az NFL. Mert ez a két mérkőzés védelmi oldalról jól oda lett szerkesztve!
A védelem tulajdonképpen megfogta az ellenfél running back-jeit. Egyedül Russell Wilson futásai okoztak kisebb nehézségeket. Kierőszakoltak három turnovert és tulajdonképpen csak három pontot írtak ellenük, tekintve, hogy a safety az offense sara volt.
Hat sack és további tizenegy hit, amivel szinte teljesen beterrorizálták Wilsont. Persze azt nem mondom, hogy ehhez nem jött jól a Seattle felforgatott támadófala, ahol a két újonc tackle alapos leckét kapott. Ezzel kicsit választ is kaptunk a hét közben fejtegetett kérdésre. Igen, a sikerhez kell a jó támadófal!
A Seattle egyetlen mezőnygólját is 47 yardról kellett bezúzni Hauschkának. Ki ne felejtsem, a rendkívül koncentrált 3. down-os védekezést! 11 ilyen kísérlete volt az ellenfélnek, amiből csupán egyetlen egy lett sikeres. A Seattle be sem tudott szagolni a vörös zónába. Ennél nem lehet sokkal többet csinálni egy defense részéről!

Most ezen az estén sokan előléptek a jó teljesítménnyel. Lényegében az egész védőfal, ahol Noah Spence talán eddigi legjobb játékát hozta. Gerald McCoy, Lavonte David és Kwon Alexander is hozták a tőlük méltán várt futballt. Bradley McDougald is hozzátette a magáét a végén szerzett interception által, míg safety társa Chris Conte inkább szerelései révén volt hasznos. Cornereink is jól helyt álltak. Főleg a már említett Verner és Hargreaves teljesítménye volt kiváló.
Ezen az estén tehát sokan megtalálták azt a bizonyos motivációt. Csak mindenki más és más előzmény után. Ezek közül nyilván Alterraun Verner-é volt a leginkább szívhez szóló!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com