Panthers 7-40 Seahawks

A Panthers 40-7-es vereséget szenvedett a Seattle Seahawks elleni Sunday Night Football meccsen - ez messze a legnagyobb különbségű veresége a Carolina-nak ebben a szezonban.

"A végén minden azon múlik, hogy melyik csapat játssza a legjobbját és melyik csapat végrehajtása a legtisztább." mondta a linebacker A.J. Klein. "Az fogja megnyerni a meccset és mi nem hajtottuk végre a feladatot."

A Seattle volt az a csapat, amely magas szinten végrehajtotta a feladatot az egész este folyamán. A Seahawks 534 yardot szerzett, ebből 240 yardot futásokból szedtek össze az ellen a Carolina védelem ellen, amely a 13. hét előtt az NFL-ben a második legjobb volt a futás elleni védekezést tekintve.

"A legfontosabb dolog a fegyelem hiánya." mondta a vezetőedző Ron Rivera, miután csapata 4-8-ra rontotta a mérlegét. "Ez az a dolog, ami jobban zavar, mint bármi más."

A meccs szokatlanul és szerencsétlen módon kezdődött a Panthers számára.

A találkozó első játékában az irányító Derek Anderson kiforgott jobbra és megpróbált a fullback Mike Tolbert-nek adni egy passzt. A labda kipattant Tolbert kezéből és a linebacker Mike Morgan kapta el, ez megteremtette a lehetőségét egy 23 yardos field goal-nak, amivel a Seattle megszerezte a vezetést és ezt már nem is engedte ki a kezéből.

Rivera azt mondta, az irányító Cam Newton azért nem kezdett, mert nem megfelelő öltözékben érkezett az utazásra. Newton, aki az első drive után már a pályán volt, nem viselt nyakkendőt, amikor a csapat elutazott San Jose-ból Seattle-be.

Anderson egyetlen passza nem sikerült a terveknek megfelelően; ahogy a Carolina többi játéka sem.

"Nem a nyakkendő miatt veszítettük el ezt a meccset. Sok volt a hiba a végrehajtásban." mondta Newton. "Mint csapat, továbbra is ilyen helyzetbe fogjuk hozni magunkat, ha nem hozzuk ki a maximumot a lehetőségekből, amiket teremtünk a meccsen."

A Panthers úgy tűnt, hogy mégis meccsben lesz, amikor az elkapó Ted Ginn Jr. behúzta az 55 yardos TD-t a második negyedévben. Ezzel a Seattle vezetése 10-7-re csökkent és ez adott a Carolina-nak egy igen szükséges önbizalomlöketet.

De az elkapó Tyler Lockett a kickoff-ot a Seattle 43 yardos vonaláig hordta vissza és két játékkal később a futó Thomas Rawls futott egy 45 yardos TD-t.

"Kiábrándító." mondta Rivera. "Feljöttünk háromra és azonnal engedtünk egy nagy játékot."

Két mezőnygóllal a félidő előtt a Seattle már 23-7-re vezetett és a Seahawks a második félidőt egy újabb kirobbanó futójátékkal kezdte.

A harmadik negyed első játékában Lockett felgyorsított a jobb oldalon és mindenkit lehagyva 75 yardos TD-t szerzett.

"Jó munkát végeztek - nem veheted el tőlük, amit csináltak - de hiányzott a mentális fegyelem a részünkről." mondta Klein, aki a második egymást követő meccsen kezdett a sérült linebacker Luke Kuechly helyén. "Azt hiszem, keményen játszottunk. Végig keményen játszottunk, de főleg a futójátéknál fegyelmezettnek kell lenni az egész meccsen."

A Seattle újabb 10 pontot szerzett a negyedik negyedben egy 1 yardos TD-vel, amit a tight end Jimmy Graham kapott el és a harmadik Steven Hauschka mezőnygóllal.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu