Regular season week 13: Giants 14 Steelers 24

Csúnya játékkal sikerült megszakítani a hat meccsen át tartó győzelmi sorozatunkat, a Heinz Field hangulata már túl kemény falatnak bizonyult nekünk és 8-4-re romlott az eddigi mérleg.

Sajnos alaposan sikerült beragadni, Ereck Flowers end zone-ban elkövetett szabálytalansága safety-t eredményezett, majd egy mezőnygól után 5-0-ás előnybe került a Steelers. Volt esély a javításra, de Manning kissé aluldobta a Larry Donnell felé repülő átadását, így a touchdown helyett interception következett. Már itt lehetett érezni, hogy valami tönkrement és az első félidőt 14-0-ás hátrányban zártuk. A remény felcsillant, hiszen a második félidőben egy ügyes hívás után Rashad Jennings ért az end zone-ba, de a Pittsburgh újabb 7 ponttal válaszolt. Pedig labdákat is sikerült szerezni, Eli Apple által kétszer is, először Le'Veon Bell fumble-je, majd egy INT lett az övé. A kulcsszituációk nem jöttek be, a fontos momentumokból rosszul jöttünk ki és végül a győzelemre sem volt esély.

Az offense a szokásosat hozta azzal a különbséggel, hogy az elmúlt hetekben nem láttunk ilyen hibákat a red zone-ban. Szerintem az interception volt a fordulópont, de több harmadik és negyedik kísérletet sem sikerült abszolválni. Hiába nem döcögött a szekér eddig sem, ezekből a játékokból rendre jól jöttünk ki. A támadófal ennél jobb szokott lenni, Ereck Flowers a csúnyábbik arcát mutatta meg nekünk, néha hihetetlen rossz technikával játszott. Ha így folytatja tutira nem ő lesz a megoldás a left tackle posztjára, de ilyen játékkal más pozícióban sem lenne jövője. Pedig korábban jól játszott például Robert Quinn és Terrell Suggs ellen is. A futójátékot nem vittük túlzásba, de szerintem Paul Perkins-re nem lehetett panasz, legközelebb több lehetőséget adnék neki, mert a jelenleginél többre képes. Sajnos Manningnek nem sok hasznos célpontja volt Beckhamen kívül, a többi elkapó nem mutatott semmi extrát, szép volt Cruz visszatérése, de azt gondolom nem fogjuk őt marasztalni a szezon végén.

A védelem viszont pörgött, igaz sok volt a benyelt yard, de megmutatták magukat, megadták volna az esélyt a győzelemre. Ugyan Jason Pierre-Paul sérülés miatt kiszállt, de Olivier Verenonnak két sackje is volt, Eli Apple pedig élete első interceptionjét gyűjtötte be. De összességében az egész secondary hírnevének megfelelően teljesített és ugyan Antonio Brown több bravúros elkapást is bemutatott, de amennyire csak tudta limitálta őt Janoris Jenkins.

Komoly javulás kell, hiszen fontos összecsapás előtt állunk, a Dallas Cowboys látogat New Yorkba. A Steelers is sokat hibázott, de egy percig nem volt meg bennem az érzés, hogy komoly esélyünk lenne a győzelemre. Rossz volt ezt látni, bár tudtuk, hogy egy idő után ez is bekövetkezik. 4 forduló van hátra, semmi sincs veszve, továbbra is jó helyzetből vághatunk neki a hajrának. Sokan mondanak sokfélét erről a csapatról, valaki azt állítja, hogy csak a gyenge sorsolásnak köszönhető ez a jó mérleg, mások szerint viszont az is egyfajta képesség, hogy többször is sikerült kierőszakolni a győzelmet. Erre egyedül a játékosok adhatnak választ. Ha erősen tudják zárni az alapszakaszt és bejutnak a rájátszásba, akkor senkinek nem lesz egy szava sem, viszont ha összezuhannak akkor komoly kérdésekre kell majd válaszolniuk januárban...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu