"Mindannyiunknak nagy elvárásai voltak."

"Mindannyiunknak nagy elvárásai voltak. Tényleg el akartam újra jutni a Super Bowl-ba és meg akartam nyerni." mondta Rivera. "Ezt elmondtam már az év elején is és még mindig úgy érzem, hogy meg volt  lehetőségünk, de egyszerűen nem használtuk ki."

Miután a Panthers egy 15-1-es alapszakasszal és Super Bowl részvétellel zárta a szezont, a legtöbben, akik tanulmányozták a 2016-os sorsolást áprilisban, azt gondolták, hogy a nyugati parti túra, az Oakland és a Seattle elleni meccs lehet egy teszt a Carolina rátermettségét illetően, ahogy az újabb playoff szereplés körvonalazódik.

Ehelyett két vereség következett azoktól a csapatoktól, amelyeknek a kombinált eredménye 18-5-1, a Panthers 4-8-ra rontotta a mérlegét és matematikailag van még ugyan esélye a rájátszásra, de nem sok.

"Az elvárások magasak voltak és meg voltak a lehetőségeink." mondta Rivera. "Idén öt meccsen kaptunk ki három vagy még kevesebb ponttal és ezt a pirulát nehéz lenyelni, mert ez azon múlt, hogy egy játék itt van, vagy egy játék ott van. Ki tudja, de sajnos az eredményed mondja meg, hogy ki vagy."

Rivera üzenete a csapatnak a vasárnapi, 40-7-es Seahawks elleni vereség után az volt, hogy míg a Panthers utazása ebben a szezonban valószínűleg nem ott ér véget, ahol mindenki remélte, az út tovább folytatódik.

"Pontosan ez az, amiről beszéltünk, "Srácok, ez a helyzet, itt vagyunk. Nem fordíthatunk hátat."" mondta Rivera. "A lényeg az, hogy ki kell menni és csinálni azokat a dolgokat, amikre képesek vagyunk, játszani a legjobb tudásunk szerint és meglátjuk, mi történik."

Rivera azt mondta, aggódik a csapat mentális egészsége miatt, amit a dolgok alakulása miatt keletkezett csalódás befolyásolhat, de még mindig lehet mit tenni ebben a szezonban és meg lehet alapozni dolgokat a következő szezonra.

A fizikai egészség is ugyanolyan fontos és persze a Panthers-nek meg kell találni önmagát.

A töredékes támadófal nem tett eleget ahhoz, hogy előkészítse az utat a győzelem felé, de nem engedtek sack-et és nem hátráltak meg az ádáz Seattle védelmével szemben egy olyan helyzetben, amit Rivera nemrég katasztrofálisnak nevezett. A védelemben hiányzott több kulcsfontosságú kezdők és vezető minden szinten - a linebacker Luke Kuechly, a safety Kurt Coleman és a legtöbb sack-et szerző Mario Addison már a meccs előtt, majd a defensive end Charles Johnson és a cornerback Daryl Worley a meccs során sérült meg.

Rivera nem mondott semmit a sérültekről hétfőn, de a fizikai sérülések, amiket elszenvedtek attól a csapattól, amely újra az NFC bajnoka akar lenni, csak egy része a történetnek.

"Aggódom, mert most a csapat mentális egészségéről van szó. Ez kiábrándító volt, valóban." mondta Rivera. "Értékelni fogjuk a dolgokat, de még van hátra négy meccsünk. Azt hiszem, ez egy jó lehetőség arra, hogy megnézzük, hol tartunk, mi a karakterünk és mire tudunk építeni."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: nflsocial.co.uk