NFC North Erősorrend: 13. hét

A Minnesota-t kivéve mindenki sikerrel hozta a legutóbbi fordulót, a rangsorok is eszerint alakultak.

Ha most nyer a Lions szinte senki nem veheti el tőle a csoportgyőzelmet, a Packers és a Vikings még küzd a rájátszásért, a Bears pedig a jobb draft pozícióra hajthat.

 

1. (7.) DETROIT LIONS (8-4) +1
Felfelé halad a Lions csapata, már nyolcadik meccsüket is megnyerték idén. Mostani áldozatuk a a New Orleans Saints volt, akiket végül könnyedén 15 pontos különbséggel tudtak legyőzni.

Most csoportellenfél jön, méghozzá a Chicago. Ha megnyerik ezt a meccset, akkor gyakorlatilag a csoportot is ők viszik és bejutnak a rájátszásba. Erre minden esélyük meg is van.

következő mérkőzés: vs Chicago Bears (3-9)


2. (17.) MINNESOTA VIKINGS (6-6) -2
A liga jelenleg legeredményesebb csapatával nem bírtunk, bár a pontkülönbség elenyésző volt. Csak azért sorolom még második helyre magunkat az erőssorrendünkben, mert nem tetszene, ha a Packers-t előttünk látnánk.

Idegenbe, Jacksonville-be látogatunk el a hétvégén, hol most már kötelező a győzelem. Zimmer is visszatérhet a pálya szélére irányítani a csapatot, talán ez az egyetlen pozitívum. A kevés győzelemmel büszkélkedő Jaguars-t illene legyőzni.

következő mérkőzés: @ Jacksonville Jaguars (2-10)


3. (19.) GREEN BAY PACKERS (6-6) +3
Valami oknál fogva legyőzték a Houston együttesét és ezzel egalizálták mérlegüket. A rájátszásért igazából nem folytatnak komoly küzdelmet, bár a matematikai esély még megvan.

A Seahawks látogat el a Lambeau Field-re és a viszonylag jó mérleggel álló Nyugati-parti csapatnak nagyobb az esély, mint a hazaiaknak.

következő mérkőzés: vs Seattle Seahawks (8-3-1)


4. (28.) CHICAGO BEARS (3-9) +1
Két rossz közül a kevésbé rosszabb nyerte meg a 49ers-Bears találkozót, világrekordot jelentő bénázással az első negyedben.

A Lions ellen talán egy szoros meccsre számíthatnak, de győzelemre aligha, pláne, hogy a Detroit egy siker esetén a csoportgyőzelemtől hajszálnyira kerülne.

következő mérkőzés: @ Detroit Lions (8-4)

Első szám: csoportban elfoglalt hely | Első zárójel: a ligában elfoglalt hely | Második zárójel: mérleg | Zárójelek utáni rész: előző héthez képest a változás 

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com