Sérültlistára került a Jets centere, nem biztos, hogy még pályára fog lépni a csapat játékosaként

A New York Jets a várakozások alatt teljesít és a csalódásokkal teli szezon zárását nem könnyíti meg, hogy a szezonban már nem léphet pályára a kezdő centerük. Csütörtökön bejelentették, hogy hivatalosan is sérültlistára tették Nick Mangold-ot.

A támadófalember bokája még októberben sérült meg és a hétfő esti Indianapolis Colts ellen elvesztett visszatért. A visszatérés finoman szólva sem volt sikeres mert amíg a csapata hatalmas verést kapott addig Ő nem tudta befejezni a mérkőzést.

Mangold csütörtökön North Carolina-ban találkozott Dr. Robert Anderson specialistával, hogy egy másodvéleményt kapjanak az állapotáról. A diagnózis biztosan nem volt túlságosan pozitív mert a találkozó után a Jets azonnal sérültlistára tette a falemberét.

Így biztossá vált, hogy Mangold kihagyja a szezon hátralevő részét de könnyen elképzelhető, hogy hétfőn lépett pályára utoljára a Jets játékosaként. Ennek pedig mint szinte mindig anyagi okai vannak.

A center most lép a 2011-ben aláírt hétéves, 54 millió dolláros szerződésének utolsó évébe. A szerződés szerint pedig majdnem 9 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Az összeg 6.075 millió dollár aláírási bónuszból, 2,4 millió dollár kerettagsági bónuszból és 500 ezer dollár edzésbónuszból tevődik össze. Elküldésével azonban egyetlen cent halott összeg sem maradna utána.

Mangold-ot a 2006-os Draft első körében választotta ki a Jets. Pályafutása alatt hét alkalommal választották be a Pro Bowl és két alkalommal az All-Pro első csapatába. A lejátszott összes mérkőzésén kezdő volt és az idei szezon előtt csak 3 mérkőzést kellett kihagynia azonban 8 kihagyott mérkőzéssel fogja befejezni.

nfl.com, Fotó: