Az Arizona Cardinals elküldte az ittas vezetés miatt letartóztatott elsőkörös játékosát

Az Arizona Cardinals vezetősége kijelentette, hogy nem tűri meg a fegyelmezetlen játékosokat.

A csapat tegnap megvált az ittas vezetés miatt letartóztatott korábbi elsőkörös wide receiverétől, Michael Floyd-tól.

Az elkapót még hétfő reggel kapták el amikor ittasan aludt a volán mögött. Csapata vasárnap este kikapott a Dolphins-tól és a jelek szerint Miamiból hazatérve így eresztette ki a felgyülemlett feszültséget.

Helyzetét súlyosbította, hogy még a Notre Dame játékosaként 2011-ben is letartóztatták ittas vezetés miatt. Egyik csapat vezetősége sem szereti a fegyelmezetlen játékosokat és két nap gondolkodás után meg is váltak a játékostól.

A Cardinals a tavalyi év után nagy reményekkel vágott neki az idei szezonban de a teljesítményük meg sem közelíti azt a szintet amit előzetesen elvártak a csapattól. A Dolphins elleni vereséggel már csupán matematikai esélyük maradt a playoffra és most elvesztették az egyik legjobb elkapójukat is.

"Sok tényezőt kellett figyelembe venni de ez egy nagyon nehéz döntés volt. Mélyen csalódott, hogy nem működött. Ő volt a 2012-es elsőkörös Draft választottunk, Ő volt az akiről azt hittük, hogy a jövőben át fogja venni Larry Fitzgerald helyét a csapat elsőszámú elkapójaként." - nyilatkozta a Cardinals tulajdonosa Michael Bidwill. Továbbá elárulta, hogy döntést Bruce Arians vezetővel és Steve Keim general managerel egyetértésben hozta meg.

Floyd-ot a 2012-es Draft első körében választotta ki a Cardinals és miután tavaly aktiválták az opcionális ötödik évét így idén újonc szerződésének utolsó évében játszott. A csapat teljesítményével arányosan azonban az Ő teljesítménye is csúnyán visszaesett.

33 elkapásból 446 elkapott yardot és 4 elkapott TD-t szerzett. 13 mérkőzés alatt több labdát elejtett mint a pályafutása bármely más teljes szezonja alatt. Márciusban szabadügynökké vált volna és a visszaesett teljesítmény után már nem reménykedhetett egy megaszerződésben. A mostani kirúgásával biztossá vált, hogy egyelőre biztosan lemondhat a nagy pénzről.

Floyd arizonai pályafutása ezzel véget ért de az még nem biztos, hogy nem fog pályára lépni az idei szezonban. A csapatoknak a kirúgástól számítva 48 óra áll a rendelkezésükre, hogy lecsapjanak a csapat nélkülivé vált játékosra. Egy receiver problémákkal küzdő playoff csapat simán leszerződtetheti a szezon hátralevő részére.

nfl.com, Fotó: bleacherreport.com