Regular season week 15: Lions 6 Giants 17

Sikerült lendületben maradni a Cowboys elleni győzelem után, az eddig jól teljesítő Detroit Lions-t is sikerült két vállra fektetni. A védelem most is szinte tökéletesen játszott, de a támadóink is hozzátettek annyit, hogy biztos legyen a győzelem.

Sikerült is előnybe kerülni az elején, egy szép drive után Sterling Shepard szerzett vezetést. Persze jött a válasz a Detriottól is, Matt Prater szépített egy hosszú mezőnygóllal. Közben zajlottak az események, Zach Zennernek volt egy csúnya fumble-je csapatunk end zone-jában ami Olivier Vernon kezei között landolt, de Shane Vereen is hasonló hibát követett el, azonban hiába csapott le Victor Cruz elsőként a játékszerre, holding miatt visszafújták a játékot. A félidő vége előtt Robbie Gould is értékesített egy field goalt, így 7 pontos előnnyel sikerült zárni az első játékrészt. A szünet után ismét csak 3 pontig jutott a Lions, majd komoly küzdelmek után láthattunk egy bravúros Beckham TD-t, legjobb elkapónk szinte a földről, egy kézzel kapta el Manning átadását. Ezután már csapatunk kezében volt a meccs és Dominique Rodgers-Cromartie interceptionje gyakorlatilag le is zárt mindent.

A futójáték elsősorban Paul Perkins játékának köszönhetően javult az elmúlt héthez képest, jól használta ki az atletikusságát az újonc futó. Persze ehhez kellett a támadófal is, nagy segítség volt Justin Pugh visszatérése. Kezdetben Rashad Jennings-re sem lehetett panasz, de egy idő után beleszürkült a mérkőzésbe. Ami még fontosabb, hogy Eli Manning maga mögött hagyta az elmúlt két hét gyengélkedéseit, egyszer sem adta el a labdát (ez az egész offense-re elmondható!) és 70 százalék felett passzolt. Ugyan volt egy-egy rosszabb átadása, de nem lehetett rá panasz. Ugyan statisztikailag OBJ sem emelkedett ki, de a TD elkapása élményszámba ment és lett volna egy punt utáni visszahordása is amit szabálytalanság miatt visszafújtak. Ugyan most is láttunk tőle dropot, de a kulcspillanatokban odatette magát. Sterling Shepardnak is jár a piros pont, az első touchdownt ő kapta el és egy másik play-nél láthattuk remek route futó képességét is.

A védelem pedig ismét megérdemel minden dicséretet. Nagyon nagy dolog 6 ponton tartani a Lions-t, ez még idén egy csapatnak sem sikerült! A védőfal JPP hiányában továbbra is működött, bár nagyon remélem, hogy visszakapjuk még a pass rusherünket, hiszen már valamennyire látszott a hiánya. Janoris Jenkins hátsérülés miatt idő előtt kiszállt, de társai jól helyettesítették. Eli Apple egy tuti touchdownt akadályozott meg, úgy ütötte el Golden Tate elől a labdát amelyre csak a klasszisok képesek. Ugyan DRC-nek volt egy csúnya momentuma ahol elaludt, de nagyon fontos INT-t szerzett a végén. Tate jól mozgott, de Marvin Jones-nak minden egyes elkapásért meg kellett küzdenie és a második félidőre Eric Ebront is sikerült limitálni. Ugyan Stafford tudott passzolgatni, de 6 pontot érő átadása nem volt és a futójáték sem volt a segítségére, pedig ez a sérülése miatt különösen fontos lett volna neki. Nem véletlenül indította a játékokat pistol és shotgun formációból, ebben is benne volt az ujjsérülése.

Egy nagyon jó ellenfél ellen sikerült nyerni, köszönhetően az ismét remek védelemnek, a kicsit javuló támadósornak és a kétes helyzeteknek, amelyekből rendre jól jöttünk ki. 10 győzelemmel állunk, utoljára 2010-ben zártunk legalább ilyen jó mérleggel és ugyan a rájátszás még nem biztos, de innen már illene playoffba jutni. A következő két összecsapást sem szabad ellazsálni, mert bármi megtörténhet ebben a két hétben, de egy újabb nagy lépést tettünk a céljaink felé. Csütörtökön be is biztosíthatjuk ezt!

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu