Panthers 26 - Redskins 15

A Panthers nem úgy nézett ki, mint egy csapat, amelynek semmi tétje nem volt a Monday Night Football meccsen.

A Carolina egy kiváló csapat volt minden aspektusban, a Panthers egyszer sem volt hátrányban a Redskins elleni idegenbeli meccsen a 26-15-ös győzelem során a FedEx Field-en, 6-8-ra javítva az eredményt.

"Összetartottunk végig." mondta a safety Kurt Coleman. "Egymásért játszottunk és küzdöttünk a legvégéig."

Miután a csapatok rúgtak egy-egy mezőnygólt, a Panthers 10-3-ra növelte a vezetést, amikor az irányító Cam Newton megtalálta az elkapó Ted Ginn Jr.-t egy 30 yardos TD passzal. Ginn a safety Donte Whitner és a cornerback Josh Norman között befutva szabadon találta magát az end zone-ban, könnyű touchdown-t szerezve.

Coleman interception-t szerzett a Washington irányítójának, Kirk Cousins passzából az első negyed utolsó játékában, amely után egy 23 yardos Graham Gano mezőnygóllal növelték a vezetést.

A Redskins a félidei hátrányt négy pontra csökkentette, amikor a running back Rob Kelley futott egy 5 yardos TD-t (az extra pont kísérlet kimaradt). Mint utólag kiderült, ez volt Kelley leghosszabb futása az éjszaka folyamán.

A vezetőedző Ron Rivera hangsúlyozta, hogy mennyire fontos lenne a Carolina számára megállítani a futást és ezzel együtt korlátozni a Washington play-action játékainak hatékonyságát.

A Redskins mindössze 29 yardot futott és nem volt kirobbanóanyag játéka a liga második helyen álló offense-ének.

"A futójáték megállítása lehetővé tette számunkra, hogy elvegyük a play-action passzokat és így magunk előtt tudtuk tartani a labdát, nem tettük lehetővé a számukra, hogy megverjenek bennünket a levegőben." mondta Rivera. "Így tudtuk lelassítani ezt az offense-t egy kicsit."

A második félidő első snap-jében a defensive end Wes Horton megcsinálta a meccs legnagyobb játékát. Horton legyőzte a tight end Vernon Davis-t, nekilökte Cousins-nak, aki épp passzolni készült. Az elejtett labdát Horton szerezte meg az 1 yardos vonalon.

"Megcsinálni egy ilyen fontos játékot, az egy yardos vonalra rakni a labdát, ez volt talán a legnagyobb játék, amit az NFL karrierem során csináltam." mondta Horton.

Newton adott egy play-action passzt a fullback Mike Tolbert-nek az 1 yardos vonalról és ezzel a Carolina már 20-9-re vezetett.

Gano értékesített még egy 23 yardos mezőnygólt a harmadik negyedben és a frusztráció megjelent a Washington játékosain.

A Redskins tight end-jét, Jordan Reed-et diszkvalifikálták, miután megütötte Coleman-t - ez a büntetés segített a Washington-t rövid mezőnygólon tartani a negyedik negyed elején.

Dustin Hopkins harmadik mezőnygólja a Carolina előnyét nyolc pontra csökkentette 03:44-el a meccs vége előtt. De a futó Jonathan Stewart, aki szétszedte a védelmet a futásaival egész éjjel, a meccsen elért leghosszabb futásával válaszolt - egy 34 yardos játékkal, ami ahhoz vezetett, hogy egy 41 yardos field gaol-lal Gano bebiztosította a győzelmet.

"Csak ki akartunk jönni és versengeni akartunk." mondta Newton, aki az elmúlt hetek legjobb játékát produkálta, 300 yardot passzolt és 37 passzkísérletéből 21 volt sikeres. "A Mester kihívás elé állított minket, mint férfiak, mint játékosok, mint profik azzal, hogy jöjjünk ki és tegyük a dolgunkat. Felkészültünk és minden nap bejöttünk dolgozni azért, hogy megnyerjük a meccseket. Ez az, amit próbáltunk csinálni ma és megcsináltuk."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu