Előzetes, statisztikák: Eagles - Giants

Philadelphia Eagles:
- A csapat az NFC főcsoport 13. helyén áll jelenleg. Mérlegük idén 5 győzelem 9 vereség. Ezzel a teljesítménnyel már biztos, hogy nem jutnak be a rájátszásba.
- Az 5 győzelemből 4-et haza pályán értek el, valamint 2 vereség is született emellé.
- Jelenleg egy 5 meccsből álló vereségi szériát futnak, de az elmúlt 10 meccsből is csupán 2 győzelmet tudnak felmutatni.
- Idén már 4 alkalommal játszott csoport rivális ellen, de eddig győzelem még nem jött össze.
- Idén 14 meccs alatt 22.6 pontot szereztek átlagosan, de hazai környezetben majdnem 24 pont az átlaguk.
- A védelem is egész jól működik otthon. 15.5 pontot engedtek csak az ellenfeleknek, de ha az összteljesítményt nézzük, akkor ez a szám már 21.4 pont/meccs.

- Jól kezdték a szezont. Az első 3 meccsüket sikerült behúzniuk, majd jött a hatalmas mélyrepülés, amiből nem nagyon sikerül kilábalniuk (igaz, a sok sérülés sem segít sokat)
- Úgy néz ki, hogy lesznek visszatérők rendesen a csapatnál. Darren Sproles(RB) és Jordan Matthew(WR) játéka hivatalosan kérdéses, de nagyon valószínű,hogy játszanak ma. Az ő visszatérésük nagy előny lenne a csapatnak, mivel elég jól teljesítettek idén, ezentúl kicsit megnehezítenék a Giants védelmének a dolgát, mert több játékosra is figyelniük kéne. Kérdéses továbbá az Eagles kezdő tackle, Allen Barbe játéka is, de mivel teljes munkát tudott végezni az edzéseken, így valószínű ő is játszik majd. Ha ez így lesz, akkor hónapok óta először állhat össze a Philadelphia kezdő támadófala rendesen.
- A csapat előszeretettel kevergeti a futást és a passzjátékot. A játékhívások csaknem 41%-a futás. Passzjátékkal 227.5 yardot haladnak meccsenként, amivel a liga hátsóbb szekciójához tartoznak.
- Az Eagles kényszerült idén a 2. legtöbb mezőnygólt rúgnia, szám szerint 37-et. Szerencséjükre 86.5%-os sikerességgel szerzik meg a 3 pontot (32 sikeres mezőnygól). Ez annak is köszönhető, hogy ha beérnek a vörös zónába, akkor csak 50%-kal érnek el touchdownt.
- Viszonylag sok büntetetést kapnak. Meccsenként átlagosan 7.7 alkalommal repül a sárga zászló, így meccsenként 62,8 yardnyit tesznek meg hátrafelé szabálytalanság miatt.
- Az elmúlt 10 lejátszott mérkőzésükből csak egy végződött 40 pont alatti eredménnyel, a csapat 3 alkalommal maradt 20 pont alatt.

New York Giants:
- Az NFC 5. helyén állnak jelenleg, a Dallas Cowboys mögött 2. helyen továbbjutók az NFC Keleti csoportból.
- Mérlegük 10 győzelem és 4 vereség. Idegenben felemás a teljesítményük. 6 vendégszereplés alkalmával csak 3 győzelem jött össze és 3 vereség.
- A csapat legerősebb pontja a védelem. a 3. legkevesebb pontot engedik meccsenként (17.7), viszont meccsenként csak 1.6 touchdownt engednek az ellenfeleknek, ami a ligában a legjobb mutató.
- Vörös zónás védekezésük is a legjobbnak tekinthető, mivel csupán csak 40%-ban érnek el innen TD-t a csapatok. Habár azt is figyelembe kell vennünk, hogy jó. ha 3 alkalommal eljut az ellenfél a Giants vörös zónájáig. Nemhiába ellenük értek el idén a legkevesebb TD-t, szám szerint 22-t.
- Nagyon jónak mondható a futás elleni védelmük. A meccsenként 90 yardot engednek az ellenfélnek átlagban.
- Támadójátékuk nem tekinthető a legveszélyesebbnek. Csak 19.4 pontot átlagolnak és a vörös zónán belüli hatékonyságuk is csak 60%-os. Mezőnykísérlethez ők jutnak a legkevesebbszer meccsenként, de 93.75 %-os a hatékonyságuk.
- Támadósoruk fegyelmezett, a ligán belül rájuk dobták be legkevesebbszer a sárga zászlót és 765 yardot ajándékoztak oda az ellenfélnek (9.8 yard/büntetés).
- Eli Manning (QB) nem teljesít fényesen idén. A 7. legtöbb interceptiont dobta (13) és csak sovány 63.4% a passzpontossága. A támadófal jónak mondható előtte, mivel csak 20 alkalommal tudták sackelni. Idén eddig 25 TD áll a neve mellett.
- Odell Beckham Jr.(WR) a csapat legveszélyesebb játékosa. Idén már 10 touchdownt ért el, ami a 3. legtöbb a ligában. 85 elkapásból 1173 yardot ért el (13.8 yard/elkapás). Idén a leghosszabb TD-je egy 75 yardos elkapásból született.
- Támadójátékukban főleg a passzjáték dominál. Meccsenként csak 23.8 alkalommal hívnak futójátékot, amivel hívásonként csekély 3.4 yardot haladnak
- Az elmúlt 10 meccs alkalmával csak 3 esetben lépték túl a 40 összpontot. Ők maguk ötször jutottak 20 pont felé, 15 pont felé nyolcszor.

Philadelphia Eagles: Kenjon Barner (RB – 13 meccs, 27 CAR, 127 YDS, 4.8 AVG, 2 TDS)

Kérdéses: Dorial Green-Beckham (WR – 13 meccs, 34 REC. 370 YDS, 10.9 YDS, 2 RDS), Darren Sproles (RB – 13 meccs, 78 CAR, 366 YDS, 4.7 AVG, 1 TDS), Halapoulivaati Vaitai (T – 6 meccs), Jordan Matthews (WR – 13 meccs, 71 REC, 792 YDS, 11.2 AVG, 3 TDS)

New York Giants: Shane Vereen (RB – 5 meccs, 33 CAR, 158 YDS, 4.8 AVG, 1 TDS), Jason Pierre-Paul (DE – 12 meccs, 53 TCKL, 7.0 SCK, 3 FF), Eli Apple (DB – 12 meccs, 45 TCKL, 1 INT, 1 FF)

Kérdéses: Janoris Jenkins(CB – 14 meccs, 48 TCKL, 1.0 SCK, 3 INT, 1 FF), Dominique Rodgers-Cromartie (CB – 13 meccs, 44 TCKL, 0 SCK, 3 INT, 1 FF)

A két csapat idén november 6-án találkozott legutóbb egymással, ami Giants győzelmet hozott (28-23)
Az elmúlt 10 összecsapásuk csak 3 Giants győzelmet hozott és 7 Philadelphia diadalt. Hazai pályán a legutóbbi 5 meccsen 3 Philadelphia győzelem született.
Ezen az 5 philadelphiai meccsen csak 1 alkalommal született 40-nél több pont, habár amikor a Giants játszik otthon az 50 pont feletti meccsek a gyakoriak.
2 fokot jósolnak és tiszta időt a meccsre.
A mérkőzést az NBC közvetíti fő műsoridőben, itthon 2:15 kezdettel a Sport 2-n lesz követhető.

Magyarázat:

Offensive line (támadófal): Tackle (OT), Guard (OG), Center (C)

Támadók: Quarterback (QB) [irányító], Fullback (FB), Running back (RB)[futó], Wide receiver (WR) [elkapó], Tight end (TE)

Defense (védősor): Defensive tackle (DT), Defensive end (DE), Linebacker (LB), Cornerback (CB), Safety (S)
TD-touchdown, INT-interception, FF-kiharcolt fumble, REC-elkapás, CAR-futás, YDS-yards,TCKL-tackle, SCK—sack, AVG-támadásból megtett yard