Jonathan Stewart megadta az alaphangot a győzelemhez

Annak ellenére, hogy uralta az egész meccset, a Panthers úgy kapta meg a labdát körülbelül négy perccel a hétfői esti meccs vége előtt, hogy egy vagy két first down-ra még szükségük volt ahhoz, hogy a Washington-nak ne legyen esélye megfordítani a meccset.

Egy játékkal a running back Jonathan Stewart és a támadófal az összeomlást illető aggályokat pihenni küldte, amikor nem engedte, hogy a Redskins védelme pihenjen.

"Jó érzés szétszedni egy védelmet." mondta Stewart, akinek a 34 yardos kiruccanása bebiztosította a Carolina 26-15-ös Monday Night Football győzelmét. "Érezni lehetett. hogy az ellenfél egyre gyengébb és gyengébb, ahogy a játék ment előre és érezni lehetett, ahogy a támadófal irányított a line of scrimmage-en."

Stewart 100 yard fölé jutott, az első alkalommal ebben a szezonban. A szezon legjobb eredményét jelentő 132 yarddal zárt 25 futásból, ez az ötödik legjobb meccse volt kiemelkedő karrierje során.

Egyszerűen fogalmazva, Stewart fizikailag volt kemény. És nem volt jele annak, hogy nem a legjobb fizikai állapotban várta a találkozót.

"Nem volt a legjobb egészségügyi állapotban ezen a héten." mondta az irányító Cam Newton. "A trénerek hihetetlen munkát végeztek, hogy pályára léphessen és az, hogy így játszott - ez egy olyan dolog, amire szükségünk lesz tőle a jövőben. Ő egy profi és ez a fajta futójáték meghatározta az alaphangot."

Stewart nem csak a végén tündökölt; az egész meccsen jól játszott.

Az első támadó snap során egy 5 yardos futás indította be a dolgokat. Ez a drive elkészítette Graham Gano négy mezőnygóljából az elsőt, majd később, még ugyanebben a negyedben a Carolina első TD drive-ja egy 7 és egy 15 yardos Stewart futással kezdődött.

"Az O-line nagyon büszke minden egyes yardra, amit elért." mondta a bal tackle Mike Remmers. "Látni, hogy bemegy oda és kifutja a belét is, ez mindenkinek a blokkját keményebbé tette. Nagyra értékeljük mindazt, amit csinál."

És Stewart is méltányolja, amit a támadófal csinál. Remmers az egyetlen viszonylag stabil pont ebben a falban idén és csak egy játékos - a jobb guard Andrew Norwell - játszott ugyanazon a helyen, mint  az 1. héten.

A jó hír azonban az, hogy bár egyes srácok nem a posztjukon játszottak és egy srác - a center Tyler Larsen - az első alkalommal játszik az NFL-ben, ez volt a harmadik egymást követő hét, amikor a folytonosság megfigyelhető volt a csoportban.

"Voltak srácok, akik megsérültek és így voltak srácok, akik tanulták az offense-t." mondta Stewart. "Megtanultak összedolgozni és ez az egész a kémiáról szól. Ma este ez megmutatkozott."

Stewart legszebb játéka nem a leghosszabb volt, de két egymást követő héten is összefoglalóba illő játékot produkált. A második negyed elején elindult kifelé a bal oldalon, de a backfield-en túl sokan voltak, így bevágott jobbra, először az egykori csapattársát, Josh Norman-t verte meg, majd gyorsan sebességet váltva pár szerelésből kitörve 11 yardot futott.

A futás egy héttel azután jött, hogy Stewart átfordult a fején, de nem ment le a játék során, játékban tartva a labdát és megkétszerezve a játék hosszát a 20 yardos futás során.

Mindkét játék figyelemre méltó volt, de ami inkább figyelemre méltó, hogy Stewart mindkét játékát győztes meccsen futotta.

"A szezon nem úgy alakult, ahogy mi akartuk, de van még két meccsünk hátra és a meg akarjuk nyerni a meccseket." mondta Stewart. "Ez minden, amit tehetünk - csak tenni a dolgunkat és biztosnak lenni abban, hogy a szezont jól fejezzük be."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: yahoosports.com