Ismét elküldték a korábbi elsőkörös támadófalembert

A Cleveland Browns tegnap lemondott a korábbi elsőkörös Draft pick Jonathan Cooper játékjogáról. A guard létszámfelettivé vált miután lejárt Alvin Bailey két mérkőzéses eltiltása. Cooper most ismét kikerült a szabadügynökpiacra és nem számíthat sok jóra mivel idén már két csapat is lemondott róla.

Cooper-t a 2013-as Draft hetedik helyén választotta ki az Arizona Cardinals csapata. Az idei offseasonban a New England Patriots-hoz került a defensive end Chandler Jones trade részeként. A Pats játékosaként azonban egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára.

A Browns októberben szerződtette a támadófalembert és 5 mérkőzésen (háromszor kezdőként) lépett pályára a csapat játékosaként. A jobb guard posztján számítottak rá miután John Greco lábsérülés miatt kiesett a szezon hátralevő részére.

Cooper eddig egyik állomáshelyén sem tudta bebizonyítani, hogy megérte az érte adott magas Draft cetlit. Az igaz, hogy újonc szezonját teljes egészében ki kellett hagynia sérülés miatt de az utolsó három szezonban három csapatot is megjárt.

29 mérkőzésen kapott játéklehetőséget és csak 14 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. Eddig mindenhol gyengén teljesített és simán kikapott a riválisaitól. Biztosan lesz csapata a következő szezonban de jelen pillanatban nehéz elképzelni, hogy a tartalék guardnál nagyobb szerepet tölthetne be bármelyik csapatnál is.

nfl.com, Fotó: profootballweekly.com