A Ravens változatlan stábbal vág neki a 2017-es szezonnak

A Baltimore Ravens vezetőedzője John Harbaugh tegnap bejelentette, hogy csapata változatlan koordinátori stábbal vág majd neki a 2017-es szezonnak. Egyes elemzők korábban felvetették, hogy Harbaugh állása is veszélyben van de nem meglepő módon maradt a korábbi Super Bowl győztes vezetőedző.

A HC bejelentése szerint így a csapat alkalmazásában marad az offensive koordinátora Marty Mornhinweg, a defensive koordinátor Dean Pees és a speciális egység koordinátora Jerry Rosburg is. A hármasból Mornhinweg volt a legnagyobb veszélyben.

Mornhinweg októberben vette át a posztot Marc Trestman-től. A támadóegység jelentős javulását várták el a kinevezése után de ez elmaradt. A Ravens offense végül a pontok tekintetében a liga 21. helyén zárt. Szerzett yardok 17. hely, passzolt yardok 12., futott yardok 28. hely.

A legnagyobb problémát a gyenge futójáték jelentette. Mérkőzésenként átlagosan 91,4 futott yardot szereztek bár az igaz, hogy a szezon végére egy kicsit összekapták magukat. Az utolsó előtti héten 122, azelőtt pedig 151 futott yardot "szedtek össze".

A múlt héten beindult a "pletykagépezet" és a jól értesülteknek már jelöltjük is volt Mornhinweg helyére. Ez nem lett volna más a Bufalo Bills-től elküldött Greg Roman. A lépés nem biztos, hogy meghozta volna a várt javulást illetve 2012 óta Ő lett volna a csapat hatodik offensive koordinátora és a fejetlenség sohasem fizetődik ki hosszútávon.

nfl.com, Fotó: baltimoreravens.com