Hogyan állnak a dolgok Carolinában running back poszton?

POZÍCIÓ ÁTTEKINTÉS: A Carolina visszatért ahhoz, amely oly sok sikert hozott 2015-ben és ugyanazzal a futóalakulattal játszott ebben a szezonban is: Jonathan Stewart, Mike Tolbert Fozzy Whittaker és Cameron Artis-Payne. Stewart 824 yardja és kilenc touchdown-ja messze a legjobb eredmény ebben a csoportban. Tolbert három év alatt a második alkalommal lett NFC Pro Bowl fullback, Whittaker-nek pedig először volt 100 yardos meccse karrierje során. Artis-Payne-nek volt egy két touchdown-os meccse, de emellett inaktív volt 13 alkalommal.

JELENTŐSEBB STATISZTIKA: A 113,4 yard egy meccsen messze nem a legrosszabb eredmény az NFL-ben, a Carolina futójátékosai a 10. legjobb eredményt érték el az NFL-ben e tekintetben. De a franchise sikereit nézve ez a legrosszabb eredmény a 2006-os szezon óta, amikor is a Panthers 103,7 yardot futott meccsenként. A Carolina egyébként abban az évben sem jutott be a rájátszásba.

AZ ÉV JÁTÉKA: A jó futás nem feltétlenül kell, hogy a tervek szerint menjen és Stewart 11 yardos futása a Washington ellen biztosan megfelel ezeknek a kritériumoknak. Kétszer is elkerült egy tackle-t a line of scrimmage mögött, mielőtt átugorta a cornerback Josh Norman-t a 36 yardos vonalon, majd a defensive end Chris Baker szerelési kísérletéből is kitörve megszerezte a first down-t.

A LEGFONTOSABB HOLTSZEZONBELI TÖRTÉNET: Meg kell várni, hogy a Panthers futói között lesznek e új arcok, vagy kipróbált és igaz veteránokkal vágnak neki a 2017-es évnek. Sok mock draft szerint a Carolina running back-et fog választani a 2017-es NFL Draft nyolcadik helyén az első körben. Whittaker a holtszezont mint lehetséges korlátlan szabad ügynök kezdi, azok után, hogy karrierjének legjobb évét produkálta 265 futott és 226 elkapott yarddal (ez a legtöbb a Panthers futói között).

2017-ES REMÉNYEK: A holtszezonbeli pihenés után a Panthers reméli, hogy újra formában lesz a futójáték. Az, hogy ez megtörténjen, nem feltétlenül Stewart-on múlik, aki 30 éves lesz a 2017-es szezon 1. hetében, sokkal inkább az egészséges támadófalon. A Panthers-ben csak egy kezdő linemen (a bal guard Andrew Norwell) játszott az eredeti helyén, így az egészség visszatérése újból meg kell hogy nyissa azokat a futósávokat, amikhez a back-ek hozzászoktak a 15-1-es szezon során 2015-ben. 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu