Öt év után kirúgták a Colts general managerét

Az Indianapolis Colts tulajdonosa Jim Irsay tegnap bejelentette, hogy öt szezon után megválik a csapat general managerétől Ryan Grigson-tól. A GM kirúgása mellett továbbá megerősítette, hogy az idei szezonban is Chuck Pagano marad a csapat vezetőedzője.

Irsay körülbelül egy hónapja lenyilatkozta, hogy idén nem tervez nagy változtatásokat de igen meglepő lett volna, ha Grigson a helyén marad. Ez annak ellenére is igaz, hogy a tavalyi év elején szerződést hosszabbítottak vele és 2019-ig rendelkezett érvényes szerződéssel.

"Azt akarom mondani, hogy számunkra ez a megfelelő idő. Időre volt szükségünk, hogy végig menjünk ezen a procedúrán. A saját embereimmel sok mindent kidolgoztunk a héten, hogy meghatározzuk a jövőbeli irányvonalat."- nyilatkozta Irsay.

Grigson-t 2012-ben nevezték ki a csapat general managerének és nem kisebb feladatot kapott semmint, hogy felépítse a Peyton Manning utáni csapatot. Első lépésként kidobott rengeteg veterán játékost és egy jóval fiatalabb keretet állított össze.

A Draft első helyén kiválasztotta a legbiztosabb picket, Andrew Luck-ot és az első három szezonban playoff szereplő volt a csapat. Grigson fő sikere az volt, hogy kiválasztotta Luck-ot ami önmagában nem jelent nagy dicsőséget ugyanis 2012-ben a vezetők és a szurkolók 95% a Stanford korábbi irányítóját draftolta volna.

A csapat puntere nem köntörfalazott

A GM tulajdonképpen Luck draftolásából élt eddig. A szabadügynök igazolásai befuccsoltak és a Draftról pedig nem tudta megfelelően feltölteni a roostert.

2013-ban az elsőkörös pickjükért cserébe tradelte a Browns running backjét Trent Richardson-t aki roppant gyengén teljesített és csak két szezont élt meg a csapatnál. Emellett a "veterán" igazolásai, mint például LaRon Landry, Gosder Cherilus, Todd Herremans, Donald Thomas, Arthur Jones, Trent Cole és Andre Johnson is befuccsoltak.

A Drafton főként az offensere koncentrált de az offense falat még így sem tudta megfelelően megerősíteni. Luck a tavalyi szezonban kiesett sérülés miatt és most januárban újra kés alá kellett feküdnie. A 14 első három körös pickjéből négy picket adott védőre és az első négy Draftján kiválasztott 12 védőből már csak 3-an játszanak a Coltsnál.

Grigson így teljesen érthető okokból kifolyólag távozott és a hírek szerint házon belülről fogják megoldani a pótlását. A csapat futball ügyekért felelős alelnöke, Jimmy Raye III a poszt elsőszámú jelöltje.

Korábban felmerült, hogy Peyton Manning visszatérne a csapathoz general managerként és Jon Gruden lenne az új vezetőedző. Ezt a hírt Irsay megcáfolta és kijelentette, hogy biztosan nem a legendás 18-as lesz a csapat következő general managere.

A GM távozása tehát senkit sem lephetett meg. Az azonban kérdéses, hogy miért vártak vele eddig. A többi franchise-t elnézve azonban mégsem volt okuk a kapkodásra mert a San Francisco 49ers az egyetlen csapat aki megvált a general managétől és ha úgyis házon belülről pótolják majd Grigson-t akkor tényleg felesleges lett volna kapkodniuk.

nfl.com, Fotó: twitter.com