Patriots - Falcons mérkőzés az idei Super Bowl-on

letoltes.jpg

Túl vagyunk az idei Főcsoport döntőkön így most már tudjuk, hogy a New England Patriots és az Atlanta Falcons fog összecsapni az idei Super Bowl-on. Nagy várakozás előzte meg a Főcsoportdöntőket, igen jó párosítások alakultak ki, azonban a semleges szurkolóknak csalódniuk kellett mert mindkét mérkőzés igen egyoldalú játékot hozott.

Elsőként a Falcons és a Packers csapott össze, hogy eldöntsék melyik csapat kapja idén az NFC bajnokának járó George Halas trófeát.

A Falcons minden várakozást felülmúlt és igen határozott játékot mutatott a mérkőzés elején. Láthatóan sikerült meglepniük az ellenfelet akik nem tudtak reagálni a Falcons offensére. Még a nagyon magabiztosnak számító Mason Crosby is hibázott és kicsit olyan volt az ember érzése, hogyha ez a találkozót reggelig játsszák a Packers akkor sem tud pontot szerezni.

A Falcons az első negyedben szó szerint lenullázta az ellenfelét és 24-0 vezetéssel vonultak el a félidőre. A második félidőt ott folytatták ahol az elsőt abbahagyták, Julio Jones 73 yardos touchdownt szerzett. A Falcons az értékesített extra pont után már 31-0-ra vezetett.

A Packers a következő támadássorozatának végén, Davante Adams elkapásának köszönhetően megszerezte az első pontjait. Izgulniuk azonban nem kellett a Falcons szurkolóinak mert csapatuk 5 perc elteltével ismét TD-t szerzett. Erre a negyed vége előtt még válaszolt Packers és a sikeres 2 pontot kísérletnek köszönhetően 37-15-ös Falcons előnnyel zárult a játékrész. A negyedik negyed igazából már csak formalitás volt, mindkét csapat szerzett 1-1 újabb TD-t (a Packers nem tudta megcsinálni a 2 pontos kísérletet) amivel kialakult 44-21-es végeredmény.

A Falcons igen határozottan játszott és igazán egyetlen egységét sem lehetne kritizálni. Azt azért hozzá kell fűzni a mérkőzéshez, hogy a futójátékon kell még javítani mert a döntőn nem lesz elég a 3.4 yardos átlag. Matt Ryan hozta az alapszakaszban látott magabiztosságát de Julio Jones kitűnő játékával még az irányítót is felülmúlta. Ha a Főcsoport döntőn is választanának MVP-t akkor gondolkodás nélkül Jones kapta volna a díjat aki 9 elkapásból 180 yardot és 2 touchdownt szerzett.

A Lamar Hunt trófeáért azaz az AFC bajnoki címéért a New England Patriots fogadta hazai pályán a Pittsburgh Steelers csapatát. A csapatoknak nem volt ismeretlen a playoff ezen szakasza ugyanis mindkét együttes már 8 Super Bowl-t játszott a története során.

Az NFC döntőhöz hasonlóan ez is egyoldalú játékot hozott, Gostkowski mezőnygóljával és Hogan elkapott touchdownjával az első félidő 10-0 Patriots vezetéssel zárult. A másik döntővel ellentétben azonban a hátrányban levő csapat pontot tudott szerezni a második játékrészben.

A Steelers Williams futott TD-jének (és a kihagyott mezőnygólnak) köszönhetően 4 pontra megközelítette a Patriots-ot. Ezt követően a Patriots az első negyedbeli formáját hozta és egy trükkös játék (flea flicker) után már 17-6-ra vezettek. A félidő vége előtt TD-t szerzett a Steelers de a visszanézés után kiderült, hogy James nem tudta átvinni a labdát a gólvonalon így maradt a mezőnygól így 17-9-es Pats vezetéssel végződött az első félidő.

A harmadik negyed teljesen egyoldalú játékot hozott, 16 pontot szerzett a Patriots úgy hogy ellenfele egyet sem. A Steelers harmadik negyedbeli támadásai puntal vagy fumbleval végződtek. A Patriots ezzel szemben értékesített egy újabb mezőnygólt, Blount futott, Edelman elkapott TD-t szerzett. 33-9-es Pats vezetéssel kezdődött az utolsó játékrész.

A Steelers hatalmas hátrányban volt így muszáj volt kockáztatnia de a játékok továbbra sem sikerültek. Ben Roethlisberger kockáztatott és egy hosszú átadásnál eladta a labdát. Igazából a hatalmas különbség miatt ez szinte már egy tét nélküli átadás volt. A találkozó vége előtt Hamilton elkapásából még sikerült összehozniuk egy TD-t és sikerült a 2 pontos kísérlet is de ez igazából csak az eredmény kozmetikázására volt jó.

Tom Brady a Texans elleni gyengébb produkció után ismét magabiztosan teljesített, 384 passzolt yardot szerzett és 3 TD passzt osztott ki. A másik döntőhöz hasonlóan az irányító mellett itt is érdemes kiemelni a célpontokat. Chris Hogan 180 elkapott yardot és 2 TD-t míg Julian Edelman 118 yardot és 1 TD-t szerzett.

Rengeteg mérkőzés után így tehát elérkeztünk a végkifejlethez. A Super Bowl-t február 5.-én (nálunk 6.-án 00:30-as kezdéssel) rendezik Houstonban. Sajnos ez azt jelenti, hogy a döntő után egy hosszú futball nélküli időszak következik de a szünet előtt azért még izguljuk végig azt a találkozót amiről tulajdonképpen az egész szezon szólt.

nfl.com, Fotó: nfl.com, twitter.com