Jamie Collins posztjának legjobban fizetett játékosa lett

Ahogyan arra számítani lehetett a Cleveland Browns vezetőségének sikerült hosszútávú szerződést kötni a csapat egyik legjobb védőjével. Továbbá a korábbi híreknek megfelelően Jamie Collins az új szerződésével posztjának legjobban fizetett játékosa lett.

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy négyéves 50 millió dolláros szerződést kötöttek a linebackerrel. A szerződés 26.5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Collins az új szerződésével átlagosan évi 12.5 millió dollárt fog keresni amivel posztján megelőzi a korábbi listavezetőt, Luke Kuechly-t (évi átlagos 12.36 millió dollár).

Korábban még a Patriots játékosaként állítólag már felajánlottak Collins-nak egy hosszútávú szerződést amely évi 10 millió dolláros fizetést jelentett volna. A linebacker ezt visszautasított mert posztjának legjobban fizetett játékosa akart lenni. Ez most egy másik csapatnál összejött neki.

Collins a tavalyi alapszakasz közepén váltott csapatot a trade határidő lejárta előtt. Ellenértékként egy harmadik körös kömpenzációs picket adtak érte. Első fél szezonjában nem volt rossz de azért van még hova javulnia. A teljesítménye bőven elmaradt a Patriots-nál mutatott teljesítményétől. 9 mérkőzésen 69 tacklet és 2 sacket szerzett.

Távozása Foxboroughból igen meglepő és gyors volt. A beszámolók szerint nem csak a magas bérigény hanem a játékos viselkedése is problémát okozott. A hírek szerint több alkalommal is összekülönbözött Matt Patricia defensive koordinátorral. Továbbá Collins önfejű játékos, több alkalommal sem azt játszotta amit az edzői stáb kért tőle.

Most új csapatnál megvan a hosszútávú szerződés és teljesült korábbi kívánsága is, azaz posztjának legjobban fizetett játékosa lett (ez persze változhat a jövőbeli szerződéstárgyalások és hosszabbítások miatt). Már csak a bérrel arányos teljesítménnyel adós.

nfl.com, Fotó: twitter.com