Proehl: Benjamin és Funchess sokat fejlődhet

A négy szezon alatt, amíg a Carolina elkapóinak volt az edzője, Ricky Proehl alakítgatta a csoportot és szoros kötödést épített ki.

Személyesen nézte meg Kelvin Benjamin-t, mielőtt a Panthers kiválasztotta őt az első fordulóban a 2014-es NFL Draft-on. Ugyanez volt a helyzet Devin Funchess esetében is, akit a Panthers a második fordulóban választott ki a 2015-ös NFL Draft-on.

Ted Ginn Jr. a San Francisco 49ers és az Arizona Cardinals játékosa volt, Proehl pedig segített újjáéleszteni a pályafutását Carolina-ban. Philly Brown draftolatlan újonc volt, Proehl pedig hitt benne.

Mindegyikük szeretett játszani Proehl irányítása alatt és tisztelte a tudást, amit egy olyan ember hozott, aki 17 szezont játszott az NFL-ben.

"Ők egy család nekem." mondta Proehl. "Nagyon sokat jelent, hogy tisztelnek engem és úgy érzem, hogy megtanultak valamit abból, amit át tudtam adni az itt töltött évekből." 

Proehl folytatta az emlékek felidézését.

"Kelvin - az újonc éve és az első touchdown-ja Tampa-ban. Devin - kiemelkedő szerepet kapott, amikor Kelvin lesérült és a játékok, amiket megcsinált. Philly - az Arizona elleni rájátszás meccs, draftolatlan srácként ahogyan fejlődött. Ginn - egy srác, aki küzdött a többi csapatnál, de idejött, otthonra talált és egy kész receiver lett... Ez egy csodálatos élmény."

Valaki más fogja edzeni a Carolina elkapóit 2017-ben és Proehl figyelemmel kíséri majd a munkát.
Tudja, hogy reflektorfény fog ragyogni Benjamin-ra és Funchess-re, az "ikertornyokra", akik nem voltak olyan hatékonyak 2016-ban, mint azt sokan várták.

"Ők jelentik a jövőt ennek a franchise-nak és segíteniük kell egymást, hogy a lehető legjobb játékosok legyenek." mondta Proehl. "Mindketten sokat tudnak még fejlődni. Mindketten nagyon tehetségesek. Ez egy nagyszerű tanulási tapasztalat volt, mert küzdeniük kellett. Volt egy kemény évük és fiatal gyerekként meg kellett tanulni és meg kellett tanítani magukat arra, hogyan lehetnek profik. Ez a te feladatod és ez nem mindig lesz könnyű. De ez az, ami felépíti a karaktert és a vezetői tapasztalatot. Az összes probléma, amin Kelvin és Devin átment, csak jobb játékossá tett őket. Őszintén hiszek ebben."

Ahogy a korábbi Panthers játékosok, Steve Smith, Sr. és Brandon LaFell esetében, Proehl most is azt tervezi, hogy tartani fogja a kapcsolatot a játékosokkal, akiket edzett az elmúlt néhány évben.
Nem lesz ott a pálya szélén, ahogy jönnek le a pályáról, de a Panthers elkapói számíthatnak arra, hogy Proehl a legnagyobb támogatók között lesz.

"A 134-es szektorban fogok ülni." mondta Proehl mosolyogva. "Ez a csapat csodálatos emlék a számomra. Még mindig nagy szurkolója vagyok."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu