Gettleman a Panthers újjáépítésén dolgozik

Amikor a general manager Dave Gettleman visszatekintett  a 2016-os szezonra, egy másmilyen Panthers-t láthatott különböző időpontokban.

Minden csapat az NFL-ben a következetességre törekszik - hétről hétre és negyedről negyedre. A Panthers ezt nem tudta felmutatni a 6-10-es szezonban.

"Az egyetlen dolog, ami kilógott, az az inkonzisztencia volt, az egész csapatban." mondta Gettleman. "Meg kell állítanunk ezt. Okos, koncentrált játékot kell játszani és figyelni kell a részletekre. Ez talán elveszett egy kicsit."

De nem veszett el minden. Gettleman felsorolt számos biztató jelet - az újonc cornerback James Bradberry és Daryl Worley fejlődése, a linebacker Shaq Thompson felemelkedése és az elkapó Kelvin Benjamin szezon végi teljesítménye.

Gettleman különösen elégedett volt a Panthers teljesítményével azok után is, hogy a rájátszásremények végleg elszálltak.

"Volt egy durva szezonunk, de a fiúk soha nem adták fel a harcot." mondta Gettleman. "Nagyon büszke vagyok Ron (Rivera)-ra és a srácokra emiatt. Bizonyos fokig úgy éreztem magam, mint amikor idejöttem 2013-ban és megnéztem a 2012-es videókat - egy csapat, amelyet megtizedeltek a sérülések, de a srácok kidolgozták a belüket."

A 2012-es Panthers 7-9-el zárt. 2013-ban, Gettleman első szezonjában a Carolina 12-4-el fejezte be a szezont.
Gettleman hasonló fordulatban reménykedik 2017-ben is és ez a keret-építési folyamattal kezdődik.

Néhány nap múlva a Panthers front office a szabadügynök piacra fogja helyezni a fő hangsúlyt.

"Van néhány UFA (korlátlan szabadügynök) a csapatban, ezért először tervezni kell és döntéseket kell hozni az UFA-k esetében." mondta Gettleman. "Mielőtt megnézzük, mire van szükségünk a szabadügynök piacról, meg kell nézni, hogy kit fogunk visszahozni. Ezen lesz először a hangsúly."

Arról, hogy mi a prioritás, Gettleman azt mondta: "bárki képes felsorolni azokat a srácokat, akiket akarunk." A lista elején ott van a defensive tackle Kawann Short (17 sack az elmúlt két évben), a defensive end Mario Addison (a csapat legjobbja volt 9.5 sack-el 2016-ban) és az elkapó Ted Ginn Jr. (14 touchdown elkapás az elmúlt két évben).

Azt még meg kell várni, hogyan alakulnak a tárgyalások, de Gettleman mindig is úgy gondolta, hogy a szabadügynökség arra szolgál, hogy kielégítsd a szükségleteket, így a rendelkezésre álló legjobb játékost lehet draftolni, amikor a Panthers esetében pörög az óra.

Sok csábító választási lehetőség lesz a nyolcadik helyen - ez egyébként a legmagasabb draft pozíciója a Carolina-nak, mióta kiválasztották a linebacker Luke Kuechly-t a kilencedik helyen 2012-ben.

"A nyolcadik helyen több nagyon jó játékost is fogunk látni." mondta Gettleman. "Nem örülök neki (mármint a nyolcadik helynek), de ez van. Lesz ott egy csomó minőségi játékos. Ki illik hozzánk a legjobban? Ki tud bekerülni a csapatba gyorsan? Van egy esélyünk arra, hogy valóban fejlesszük a csapatot. A legjobb játékost fogjuk választani a 8. helyen és lesznek választási lehetőségek."

Offensive tackle helyzet: A Panthers értékeli a különböző lehetőségeket az offensive tackle poszton azok után, hogy Michael Oher státusza még mindig bizonytalan, miután a sérült listára került agyrázkódás miatt.

"Meg fogunk nézni játékosokat, mert most nem tudunk semmit." mondta Gettleman. "Azt szeretnénk, ami a legjobb Michael-nek."

Ez nem egy mély offensive tackle osztály, de Gettleman meg fog vizsgálni minden lehetőséget, hogy tehetséges játékos kerüljön a posztra.

"Meg fogjuk nézni, hogy milyen tackle-k állnak rendelkezésre a szabadügynök piacon, megnézzük, milyen játékosok lesznek a drafton és hova illenek be." mondta Gettleman. "Nem fogok túlköltekezni, nem fogok túlfizetni. De meg fogjuk támadni a problémát."

Bizalom Butler felé: A defensive tackle Vernon Butler 10 meccsen játszott és mindössze 1,5 sack-et szerzett újoncként, de Gettleman hisz abban, hogy nagy dolgok vannak az első körös pick tarsolyában.

"Belehaltam, amikor bokasérülést szenvedett. Minden snap része az ő fejlődésének." mondta Gettleman. "De egyáltalán nem okozott csalódást. Egy pokolian jó játékos lesz."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: catscratchreader.com