Hogy állnak a dolgok a Panthersnél: Defensive endek

POZÍCIÓ ÁTTEKINTÉS: A Carolina-ban a szezon végén öt defensive end volt az 53 fős keretben és egy másik - Ryan Delaire - a sérült listán. Kony Ealy, bár nem volt olyan következetes, mint azt az edzői stáb szerette volna a három sack-es Super Bowl teljesítmény után, tovább fejlődött, karrier csúcsot ért el a szerzett tackle-k (22) és a levédekezett passzok (3) számát tekintve, valamint megszerezte az első interception-jét az alapszakaszban. A bye week után Wes Horton, a negyedik évében járó játékos váltotta, aki kierőszakolt és összeszedett két fumble-t. Ahogy 2010 óta mindig, Charles Johnson most is maradt bal defensive end poszton, mindössze három meccsen nem játszott ott, újabb négy sack-et szerezett ebben a szezonban, így karrierje során már 67,5 sack-nél tart.

JELENTŐSEBB STATISZTIKA: A 23 sack egy pozíciós csoporttól olyan teljesítmény, amit nehéz megkérdőjelezni, főleg, hogy a szezon felében a második legtöbbet szerezték a ligában. Mario Addison vezette a csoportot, aki karrier csúcsot jelentő 9,5 sack-et ért el, melyek közül az egyik safety-t eredményezett a Chargers irányítója, Philip Rivers ellen.

AZ ÉV JÁTÉKA: Addison sack-jei közül az egyik legfontosabb a Carolina hazai, Saint elleni meccsén született. Megkerülve a baloldali tackle-t, Addison kiütötte a labdát Drew Brees kezéből, mielőtt levitte őt a földre. A Panthers megszerezte az elejtett labdát és képesek voltak három pontot szerezni a labdaszerzés után.

 LEGFONTOSABB HOLTSZEZONBELI TÖRTÉNET: Addison, Johnson és Horton is potenciális korlátlan szabad ügynök lehet, a lehetséges 32 kezdő alkalomból 24-szer voltak kezdők defensive end poszton 2015-ben. Különösen annak fényében, hogy a general manager Dave Gettleman jelezte, mennyire lenyűgözte őt a defensive end felhozatal az idei drafton, nem valószínű, hogy mindhárman maradnak. Addison 30, Johnson 31 éves lesz, amikor a 2017-es szezon elkezdődik. A hat defensive end-nek, akiket beválasztottak a 2017-es Pro Bowl-ra, az átlagéletkora 28, így a Panthers lehet, hogy a fiatalok felé fog nyitni.

2017-ES REMÉNYEK: Mindig fontos, hogy következetes nyomás legyen az ellenfél irányítóján, akkor is, ha az nem eredményez sack-et, a passz siettetése ugyanúgy elengedhetetlen. Ha a szélső futások sikeresek, az egész védelem jó formában lehet 2017-ben.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó:newslocker.com