Eric Berry nem akar egy újabb szezont franchise taggel játszani

A Kansas City Chiefs secondary egyik legjobb játékosa szeretne a csapatnál maradni de nem akar egy újabb szezont franchise taggel lejátszani. Eric Berry szerződése lejár az offseasonban és a safety meg akarja kapni a régen kiérdemelt hosszútávú szerződését.

Berry a tavalyi szezont franchise taggel játszotta végig mivel nem tudott megegyezni a Chiefs vezetőségével a hosszútávú szerződésről. Augusztus 28.-án aláírta a 10.8 millió dollárt jelentő taget mert a hosszú kihagyás már veszélyeztette a szezonját.

"Határozottan kijelenthetem, hogy az idei szezonban nem játszok franchise taggel. Kansas Cityben akarom befejezni a pályafutásomat. Szeretem a várost, a környéket és a csapattársaimat. Többnek tekintem Őket mint csapattársaknak. Rengeteg dolgon mentünk keresztül és rengeteg támogatást kaptam. És a franchisetól is. De nem érezném magam kényelmesen ha franchise tag alatt kellene játszanom." - nyilatkozta Berry az NFL Networknek adott interjújában.

A safety kihagyta a tavalyi felkészülés nagy részét de szerencséjére ez nem mutatkozott meg a teljesítményében. A statisztikáit elnézve még jobb szezont futott mint egy évvel korábban, 77 tacklet, 1 kierőszakolt fumblet és 4 interceptiont szerzett az alapszakaszban.

Berry a tavalyi szezont kénytelen volt tag alatt végigjátszani de azért nem kell sajnálni mert a keresetével a tavalyi szezon legjobban kereső safetyjének számított. Egy újabb franchise tag 13 millió dollárt jelentene a következő szezonra ami kiemelkedő keresetnek minősülne de továbbra is bizonytalanságot jelentene a védő számára.

nfl.com, Fotó: chiefs.com