Akiket elküldhetnek az offseasonban: Jairus Byrd, S, New Orleans Saints

Jairus Byrd három évvel ezelőtt még a szabadügynökpiac legjobb játékosának számított és ennek megfelelően meg is kapta a várt szerződését. A Buffalo Bills-től távozva New Orleansba tette át a székhelyét és mindenki azt várta tőle, hogy megoldja a safety sor problémáit.

Az első szezonjában pályára lépett az első négy alapszakasz mérkőzésen de térdsérülés miatt kihagyta a szezon hátralevő részét. Az utolsó két szezonban 29 mérkőzésen lépett pályára de teljesítményével nem tudta bebizonyítani, hogy kiérdemli a korábban aláírt szerződését.

Byrd 2014-ben hatéves, 54 millió dolláros szerződést írt alá a Saints-el. A szerződés 18,3 millió dollár garantált keresetet tartalmazott. A védő szerződéséből még három év hátravan és a felépítése miatt a fizetési sapka szempontjából három igen költséges év következik.

Idén 11.2 millió dollár, jövőre 11.7 millió dollár és két év múlva 9.7 millió dollár helyet foglal el a fizetési sapkából. Elküldésével (ha június 1. előtt történik) idén 8, jövőre 4.6 ké év múlva pedig 1.2 millió dollár halott összeg marad utána. Ha június 1. után küldik el akkor csak az időarányos összegből képződik halott pénz ami 3,4 millió dollárt jelent az idei szezonra.

Byrd a Saints-nél eltöltött három szezonja alatt 33 mérkőzésen lépett pályára, 157 tacklet, 1 sacket, 3 interceptiont és 3 kierőszakolt fumblet szerzett. A tavalyi szezonban már azért javult valamit a teljesítménye de még így is rengeteg missed tackle fűződött a nevéhez.

A várakozás szerint Byrd már nem a Saints játékosaként fogja megkezdeni az idei szezont bár az elküldése nem a napokban hanem inkább nyáron várható.

nfl.com, Fotó: gridironfanatic.net