Mégis létrejött a Jaguars - Dolphins üzlet, bár két trade-el valósult meg

0ap3000000786861.jpgTegnap estére pont került a Jacksonville Jaguars - Miami Dolphins trade végére aminek következtében csapatot fog váltani Branden Albert és Julius Thomas is. Albert a Jaguars tackleje, Thomas a Dolphins tight endje lesz az idei szezonban bár az üzlet végül két tradeel valósult csak meg.

Vasárnap este napvilágot látott a hír Dolphins offensive tackleje Branden Albert és a Jaguars tight endje Julius Thomas csapatot vált. Egy az egyben cseréltek volna csapatot de nem sokkal később kiderült, hogy másként alakul az egész üzlet.

Elsőként bejelentették, hogy Albert a Jaguars játékosa lesz de a csereüzletnek nem lesz része Thomas. Az offensive tackle ellenértékeként a Dolphins megkapta a Jaguars jövő évi hetedik körös Draft pickjét. Ekkor úgy tűnt, hogy a tight end Jacksonvilleben marad.

Késő este pedig a semmiből bejelentették, hogy Thomas is csapatot vált és hatalmas meglepetésre a Dolphins-nál folytatja a pályafutását. A tight ellenértékeként ugyancsak egy hetedik körös, de nem a jövő évi hanem az idei Draft hetedik körös pickje cserél gazdát.

Thomas két éve érkezett Jacksonvillebe mint a szabadügynökpiac egyik legjobb játékosa. Ennek megfelelően egy igen jó szerződést kapott. Ötéves, 46 millió dolláros szerződést írt alá az új csapatával. A teljesítményével azonban nem tudta megszolgálni ezt az összeget.

Az első szezonjában nem találta meg az összhangot Blake Bortles-al míg a tavalyi szezonban sérülések miatt csak 9 mérkőzésen tudott pályára lépni. A Jaguars játékosaként 736 elkapott yardot és 9 elkapott touchdownt szerzett.

Ez pedig csúnyán elmarad az azt megelőző évek teljesítményétől. Thomas 2013-ban tulajdonképpen a semmiből került elő, még Peyton Manning irányítása mellett 788 elkapott yardot és 12 tocuhdownt szerzett. A következő szezonban ugyanennyi elkapott TD-vel zárt így Thomas lett a liga történetének első tight endje aki két egymást követő szezon is 12 TD elkapással zárta.

Thomas az edzői stáb ismeretében nem is igazolhatott volna jobb helyre ugyanis akkoriban az az Adam Gase volt a Broncos támadókoordinátora aki jelenleg a Miami Dolphins-t irányítja vezetőedzőként. Kiderül, hogy az edző személye önmagában elegendő hozzá, hogy Thomas visszataláljon a Pro Bowl-os formájához.

nfl.com, Fotó: nfl.com, twitter.com