A Panthers elküldte Mike Tolbert-et

A Panthers és a veterán fullback Mike Tolbert útjai elváltak.

Tolbert, akinek még egy év volt hátra a szerződéséből, az elmúlt öt évben a Carolina csapatában játszott, elsősorban a rövid yardos futásoknál és elkapásoknál kapott lehetőséget amellett, hogy blokkolóként is szerepet kapott. Háromszor kapott Pro Bowl jelölést a Panthers-ben töltött ideje alatt.

"Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy edzhettem Mike-ot szinte egész karrierje során." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Olyasvalaki volt, akit célba vettünk 2012-ben, mert úgy éreztük, hogy egy jó igazolás lenne ebbe az offense-be és nagyon hatékony volt. Nagyszerű energiát és vezetői képességet hozott az öltözőbe és a legjobbakat kívánom neki."

Tolbert az első két évében volt a leghatékonyabb a Panthers csapatánál, hét TD-vel zárt 2012-ben és 2013-ban is.
Egy térdsérülés miatt csak nyolc meccsen játszott 2014-ben, de Tolbert négy touchdownt (három elkapott és egy futott) ért el a Carolina NFC bajnoki címet érő 2015-ös szezonjában. 2016-ban átlagosan 11,6 yardot ért el meccsenként - ez karrierjének leggyengébb eredménye.

Tolbert a Panthers mezében 992 yardot és 13 TD-t futott, valamint 771 yardot és hat touchdown-t kapott el. Karrierjének első négy évét a San Diego Chargers csapatában töltötte, mielőtt a Carolina szabadügynökként leigazolta.

A Panthers-nek így két fullback maradt a keretében: Darrel Young és Devon Johnson. Young, aki hat szezont töltött a Washington csapatában, röviddel a 2016-os szezon vége után írta alá szerződését. Johnson draftolatlan újonc szabadügynökként érkezett tavaly, de a sérült tartalék listára került egy hátsérülés miatt, még mielőtt a szezon elkezdődött.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu