A Scouting Combine-on dobni fog a Draft egyik legjobb irányítója

Jövő héten kezdetét veszi a Scouting Combine így minden elemző és NFL vezető figyelme Indianapolisra szegeződik majd. A meghívott játékosok különböző gyakorlatok végrehajtásával megpróbálják a lehető legjobban megnövelni a Draft értéküket.

Az adott év legjobb játékosait mindig kiemelt figyelem övezi és ez különösen igaz az irányítókra. A legjobbnak tartott QB-k többsége nem szokott dobni a Combine-on mert egy rossz nappal rengeteget veszíthetnek.

A legjobbak ki szokták hagyni a dobást és a Pro Day-en, saját iskolájukon passzolnak az NFL megfigyelői és edzői előtt. Ennek érthető oka van ugyanis ismerős környezetben és a megszokott elkapóival mutathatják be, hogy mire is képesek valójában (és főként biztonságosan).

A legjobb, vagy inkább stabil első, második picknek tartott játékos nem is akar dobni, hiszen ha kifog egy rossz napot akkor hatalmasat veszíthet a Draft értékéből. A múltban többen egyetlen gyakorlatot sem mutattak be csak az interjúkon vettek részt.

Az idei évfolyam egyik legjobbnak tartott irányítója, a North Carolina-s Mitch Trubisky azonban dobni fog a Combine-on. Ezt a játékos édesapja jelentette be. Trubisky a fekve nyomáson kívül minden egyes felmérőt teljesíteni fog.

Trubisky-hoz hasonlóan az évfolyam másik legjobb irányítója prospectje, a Clemson irányítója Deshaun Watson már a hónap elején bejelentette, hogy dobni fog az erőfelmérőn. A Texas Tech-es Patrick Mahomes és a Notre Dame-es DeShone Kizer is vállalta a passzolást. A Cal-es Davis Webb lesz az egyetlen irányító aki teljesíteni fogja az összes gyakorlatot.

Tavaly mindenki vállalta a passzolást. A North Dakota State-es Carson Wentz, a Cal-os Jared Goff, a Memphis-es Paxton Lynch, a Michigan State-es Connor Cook, a Penn State Christian Hackenberg, az Ohio State-es Cardale Jones és a Mississippi State-es Dak Prescott is dobott a felmérőn.

nfl.com, Fotó: news-herald.com, youtube.com