A Vikings új eagani központja és edző komplexuma

A holt szezonban elején járunk és mielőtt megtudhatnánk milyen komolyabb változások mennek végbe a csapat rosterén, nézünk körbe mik is zajlanak a csapat háza táján a háttérben.

Az első és talán egyik legfontosabb dolog, hogy a csapat menedzsmentje elindította a  még tavaly júniusban bejelentett új központ és egyben edző komplexum építésének kivitelezését. A munkálatok nagyban zajlanak és első becslésre az első ütem 2018 márciusára fejeződik be, s kerül átadásra az épületegyüttes első része. A jelenlegi 4 alvállalkozó összehangolt munkája képen meg is történt az alapkő letétele és az első lépések végrehajtása.

eagan-021617-head-3.jpg

A komplexum egy újabb lépcsőfok a csapat életében, mellyel a csapat vezetése a legjobb edzési lehetőséget szeretné biztosítani a játékosok számára. Az elmúlt évek jelmondata tehát továbbra is él, hogy “csapatot építünk”.

De vegyük is sorra mit is fog magában foglalni ez az új komplexum, mitől is lesz ez olyan jó a csapatnak és miért nekünk.

Egy kétszáz hektáros területről van szó melyen többek közt több épület rész is kialakításra kerül a közeljövőben. Ezek magukba foglalnak több irodát, kereskedelmi, lakó-,  és vendéglátási  részleget is. Emellett egy konferencia központot is kivitelezésre kerül.

Több lépcsőben  fogják létrehozni magát a komplexumot.A teljes terület beépítését előreláthatólag 10-15 év alatt lesznek képesek végre hajtani.

Először egy negyven hektáros terület kerül beépítésre, mely első sorban még a játékosok számára lesz létrehozva. Ezen a kisebb területen fognak felépülni a következő létesítmények:

  • Kialakításra kerül öt darab gyakorló pálya, melyből négy füves egy pedig mesterséges. Utóbbi a téli időszakban való gyakorlatozáshoz.
  • Egy 6000 férőhelyes kis stadion. Erről egyenlőre annyit tudunk, hogy mindenképp mobilis stadionként képzelik el, ha szükség lesz rá, további férőhelyekkel tudják majd kiegészíteni.
  • Külső területen kerül kialakításra egy úgynevezett homokozó és ferde felület.Előbbi a sérült játékosok rehabilitálásában vesz részt. Ott végeznek gyakorlatokat. Míg az utóbbiban a cél, az edzés során egy komolyabb súllyal való felmenetel az emelkedőn.
  • A belső szintetikus pálya,  egy 100 yardos pályát jelent melynek belmagassága engedélyezi a rúgások teljes mértékben való elvégzését, legyen az kick off vagy punt.
  • A csapat részére berendezésre kerül egy saját megbeszélő szoba, ezenkívül a játékosok posztonként külön edzőrészlegeket kapnak, melyek a fejlődésükhöz szükséges  megfelelő eszközöket tartalmazzák.
  • Az újságírók fogadására és az interjúk készítésének helyszíneként kiépítenek egy új médiaközpontot.
  • Egy nagy méretű öltöző a játékosok számára, mellé konditerem.
  • Új egészségügyi részleges is lesznek. Ebből pedig rögtön kettő. Az egyikben a játékosok szívét és érrendszerét vizsgálják. Mindenképp fontos ezen problémák megelőzése.  Második körben egy hidroterápiás szobát, amely szintén a  gyorsabb és eredményesebb rehabilitációt teszi lehetővé. Könnyebb gyakorlatok elvégzése már vizes környezetben is elvégezhető.

Ahogy Kevin Warren a Viking  ügyvezető igazgatója még júniusban nyilatkozta:

“Ez a projekt egyedülálló lehetőséget kínál számunkra, hogy valami hihetetlenül különlegeset és szépet hozzunk létre, mely most egy fejletlen helyen áll de később egy regionális célpont lehet, egy erős közösség középpontjában.”

Reméljük hamarosan ezen épületek kulcsait is átvehetik a játékosok és kihasználják ezt a nagyszerű lehetőséget, mely várhatóan számunkra is sok örömet fog okozni.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com