A Panthers franchise taget adott Kawann Short-nak

A Panthers alkalmazta a nem kizárólagos franchise tag-et a defensive tackle Kawann Short esetében.

A 2013-as második körös választás újonc szerződése lejár, amikor az új bajnoki év elkezdődik március 9.-én. A tag miatt Short nem lesz szabadügynök és ad a csapatnak július 15-ig egy esélyt, hogy tárgyaljon egy hosszú távú szerződésről. Más csapatok is tehetnek Short-nak szerződés ajánlatot, amikor az új bajnoki év elkezdődik, amit a Panthers is megadhat, ha akarja, vagy kap két első körös választást, ha a Carolina úgy dönt, hogy nem egyeznek meg. A franchise tag része, hogy a Panthers egy éves szerződése a TOP5 defensive tackle elmúlt évi fizetését veszi alapul a jelenlegi fizetési sapka tekintetében.

Miután két stabil évet játszott úgy, hogy fontos része volt a Carolina defensive line rotációjának, Short 2015-ben kiugró évet produkált, a liga egyik legjobb belső pass rusher-e lett. Kezdett mind a 16 meccsen és a csapat legjobbja volt 11 sack-et szerezve - ez a legtöbb a a defensive tackle-ök között a franchise történetében - emellett Pro Bowl és All-Pro választás lett.

2016-ban, Short szintén kezdett minden meccsen és 6 sack-et szerzett, ami a második legtöbb a csapatban.

Short a hetedik játékos a csapat történetében, aki franchise tag-et kapott, korábban a punter Todd Sauerbrun (2003), az offensive tackle Jordan Gross (2008), a defensive end Julius Peppers (2009), a center Ryan Kalil (2011), a defensive end Greg Hardy ( 2014) és a cornerback Josh Norman (2016) kapott tag-et, de a Norman-nek adott tag-et később visszavonták.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu