Darrelle Revis-től megválik a New York Jets

A New York Jets továbblép és búcsút mond a csapat történetének talán legjobb védőjének. A csapat tegnap hivatalosan is értesítette Darrelle Revis-t, hogy megválnak tőle.

Revis nemrégiben nem futball üggyel került be a hírekbe, egy utcai verekedés (inkább verés) miatt foglalkoztak vele rengeteget a médiában és az ügy finoman szólva sem segített a helyzetét.

A szinte csak szebb napokat megélt cornerback katasztrófális szezont zárt és minden jel arra utalt, hogy a balhéja nélkül sem tartottak volna rá igényt New Yorkban.

Gyenge szezon, a balhé és 15.3 millió dollár foglalt hely a fizetési sapkában. Biztosra lehetett venni, hogy megválnak a védőtől amivel nagyságrendileg 9 millió dollárt fel tudnak szabadítani. Egy újjáépülő franchise nem hagyhat bent ekkora összeget.

"Darrelle Revis a valaha volt egyik legjobb játékos aki a Jets mezét viselte. A tehetség, a felkészültség és az ösztönösség ritka kombinációja, mindez segítette, hogy generációjának egyik legmeghatározóbb játékosává váljon. Értékelem mindazt amivel Darrelle hozzájárult a szervezethez és bármerre is viszi a pályafutása, a Jets mindig is az otthona lesz." - szerepelt Woody Johnson (Jets tulajdonos) közleményében.

Revis pályafutását tekintve tényleg megérdemel minden dicséretet bár az teljesen igaz, hogy az utóbbi időben azért már jócskán megkopott. A legjobb évein már messze túl van a cornerback.

Revis-t a 2007-es Draft első körében választotta ki a Jets. Pályafutása legjobb időszakát 2009 és 2011 között futotta amikor Rex Ryan defensében játszott.

A 2009-es szezon különösen kiemelkedő volt, karrierrekordot jelentő 6 interceptiont szerzett és 31 levédekezett passz fűződött a nevéhez. Olyan elkapókat sikerült 40 yard alatt tartani mint Randy Moss, Andre Johnson, Terrell Owens, Chad Johnson, Steve Smith és Roddy White.

Két szezonra elhagyta a Jets csapatát. 2013-ban a Tampa Bay Buccaneers szabadügynök szenzációként megszerezte de egy szezont követően gyorsan is meg is váltak tőle. A következő szezont a New England Patriots csapatánál töltötte akikkel megszerezte pályafutása eddigi egyetlen Super Bowl gyűrűjét.

A Jets-nél eltöltött 8 szezonja alatt 386 tacklet, 1 sacket, 25 interceptiont, 3 kierőszakolt fumblet szerzett és 112 passzt védekezett le.

nfl.com, Fotó: twitter.com