Hatalmas trade a Patriots-tól

A New England Patriots vezetősége tegnap nem tétlenkedett és két tradeet is összehozott. Elsőként megszerezték a Carolina Panthers defensive endjét de a második üzlettel még nagyobbat robbantottak ugyanis megszerezték a New Orleans Saints elkapóját Brandin Cooks-t.

A Patriots egy ideje már kinézte magnak a Saints elkapóját sőt a Scouting Combine ideje alatt ajánlatot is tettek érte de az első ajánlatot még visszautasították. Az új terv szerint (legalábbis a hírek alapján) az elsőkörös pick mellé bedobták Malcolm Butler cornerback játékjogát is.

A cornerback átadására végül nem volt szükség, a Patriots olcsóbban megúszta az üzletet. Cooks játékjogáért a Pats átadja az idei elsőkörös (32. hely) és haramdik körös pickjét (103. hely amelyet a tavalyi Jamie Collins tradeért kaptak cserébe). Az elkapó mellett pedig megkapják a Saints negyedik körös (118.) választását.

Cooks nagyon jó választás a számukra mert két éve 1.138, tavaly pedig 1.173 elkapott yardot szerzett. Ráadásul most lép újonc szerződésének utolsó évébe így csak 2.66 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából.

Emellett elsőkörös választott révén lehetőség van az ötödik éves opció lehívására is így gyakorlatilag kétéves szerződése van az elkapónak. Az ötödik év körülbelül 8-9 millió dollárba kerülne a csapatának.

Tom Brady tehát kapott egy új veszélyes célpontot és még Butler is a csapatnál marad. Az elsőkörös pickjük elveszett de ez bőven megéri egy nagyon tehetséges és már bizonyított elkapóért. Az üzlet vesztese (Drew Brees mellett) Danny Amendola lehet aki a szerződése miatt nem biztos, hogy Foxborough-ban maradhat. 1,4 millió halott összeg mellett 6,375 millió dollár felszabadítható az elküldésével

nfl.com, Fotó: twitter.com