Testvérek a Panthers támadófalában, Kalil center és tackle poszton is

A offensive tackle Matt Kalil, a korábbi Pro Bowler és a Pro Bowl center Ryan Kalil öccse aláírt egy ötéves szerződést, így csatlakozott a testvéréhez Carolina-ban.

"Végigmentünk egy hosszadalmas értékelési folyamaton, beleértve a teljes videó tanulmányozást és Matt-ben minden megvan, amit keresünk a baloldali tackle pozícióra." mondta a general manager Dave Gettleman. "Matt egy nagyszerű játékos, akinek megvan a futás blokkoló és pass protection képessége is. Erővel és agresszióval játszik, megvan benne a szívósság és a versenyszellem, amit elvárunk egy támadó falembertől. A nagyszerű támadófal edző John Matsko és Ray Brown duóval fog dolgozni, akikről tudom, hogy ki fogják használni a tehetségét. Nagyon örülünk, hogy le tudtuk igazolni."

A Vikings a 2012-es NFL Draft negyedik helyen választotta ki Kalil-t, aki korlátlan szabadügynök lett, amikor az újonc szerződésének ötödéves opciója lejárt a bajnoki év végén. Kalil minden meccsen kezdett left tackle poszton az első négy évben és az első két meccsen tavaly, mielőtt egy sérülés véget vetett a szezonjának.

Matt Kalil-t beválasztották a Pro Bowl keretbe újoncként, amikor segített Adrian Peterson-nak a második legtöbb futott yardot szerezni az NFL történetében (2097). Ryan Kalil-t, az ötszörös Pro Bowler-t a Panthers a második fordulóban választotta ki a 2007-es drafton.

A Panthers úgy kezdte a szabadügynök piacot, hogy a baloldali tackle poszton a kezdő Michael Oher az utolsó 13 meccsen 2016-ban az agyrázkódás utáni protokollt csinálta. Ezen túlmenően a jobb oldali tackle Mike Remmers, aki Oher-t helyettesítette, korlátlan szabadügynökként a Vikings csapatához igazolt.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: pinterest.com