A korábbi Eagles kezdőirányító lesz Carson Wentz tartaléka?

Nick Foles visszatér Philadelphiába. Tegnap bejelentették, hogy az Eagles kétéves, 11 millió dolláros szerződét kötött korábbi kezdőirányítójával Nick Foles-al. A szerződés 7 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

Foles a tavalyi szezonban a Kansas City Chiefs játékosa volt. A csapat vezetősége megtarthatta volna az irányítót de végül nem hívták le az idei évre vonatkozó opcióját. Foles az opció szerint 6.75 millió dollárt kapott volna az idei szezonra.

A Chiefs a fizetési sapka tekintetében nincs olyan helyzetben, hogy ilyen fizetéssel padon tartson egy irányítót. Az Eagles sem dúskál a szabad helyben de a jelek szerint nekik megéri, hogy valamivel kevesebbért Foles legyen a csapat tartalékirányítója.

Foles szerződtetése előtt napvilágra került, Chase Daniel távozni akar és megkérte a vezetőséget, hogy küldjék el. A csapat később eleget tett a tavalyi tartalék QB kérésének és elküldték. A cut pénzügyi szempontból meglepő lépésnek számít mert 7 millió dollár halott összeg maradt utána.

Az Eagles tulajdonképpen egy nap leforgása alatt elküldött egy tartalék QB-t, hogy 7 millió dollár halott összeget képezzen és szerződtetett egy tartalék QB-t amivel pénzt vett ki a fizetési sapkából. Pénzügyi szempontból igencsak megmagyarázhatatlan manőver.

nfl.com, Fotó: phillymag.com