Visszatér Carolinába a korábbi közönségkedvenc

Julius Peppers hazatér. Peppers, a kilencszeres Pro Bowler, jövőbeli Hall of Famer és a következetesség modellje visszatér a csapathoz, amely kiválasztotta a második helyen a 2002-es NFL Draft-on. A Panthers a North Carolina-i születésű és egykori Tar Heels játékost egy egyéves szerződéssel igazolta le a 2017 szezonra.

Peppers még mindig a Panthers minden idők legtöbb sack-et szerző játékosa (81), ezt nyolc szezont alatt érte el a Panthers csapatában és azóta még 62,5 sack-et ért el hét szezon alatt két csapatban, így karrierje során összesen 143,5 sack-et szerzett - ez az ötödik legtöbb az NFL történetében. 7.5 sack-et szerzett 2016-ban a Packers csapatában - ez volt a 14. szezonja, amikor hét vagy annál is több sack-et ért el.

"Julius hihetetlenül hatékony volt a karrierje során." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Amikor figyeltük Julius-t, láttuk, hogy továbbra is kemény, fizikai játékot hoz a pályára és fontos része lesz a defensive line rotációjának . Charles Johnson párjaként veterán vezér lehet a defensive line-ban és ez a két nagyszerű játékos példa lehet a fiatalabb játékosoknak."

Peppers korlátlan szabadügynökként írt alá a Bears csapatához a 2009-es szezon után és négy hatékony szezont produkált, mielőtt elküldték. Ekkor, miután a Panthers és Peppers beszélt egy lehetséges szerződésről 2014-ben, Peppers aláírt egy hároméves szerződést a Packers csapatával. Csütörtökön lett szabadügynök.

A megdöbbentő sack számok csak Peppers történetének egy részét mesélik el. Peppers 37 éves lett januárjában, de továbbra is robbanékony és megvan a képessége a nagy játékokra, pozitív energiát hozhat a Carolina védelmébe, amely a második helyen végzett az NFL-ben az elmúlt szezonban a szerzett sack-ek számát tekintve és több potenciális szabad ügynökét is megtartotta a védelemben.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy másodszor is együtt dolgozhatok Julius Peppers-el." mondta a defensive line edző, Eric Washington, aki edzője volt Peppers-nek Chicagóban 2010-ben. "Ő egy egyedülálló tehetség, aki továbbra is következetes tényező és képes megcsinálni a nagy játékokat a védelem és a csapat javára."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu