Eddie Lacy 5.5 millióért a Seahawksnál folytatja, a szerződés tartalmaz testsúly alapú záradékot is

Eddie Lacy kikerült a szabadügynök piacról. A Green Bay Packers korábbi runing backje végül a Seattle Seahawks ajánlatát fogadta el.

A futó egyéves 5.5 milió dolláros szerződést írt alá az új csapatával. A szerződés 3 millió dollár garantált fizetés mellett tartalmaz egy a testsúlyával összefüggő záradékot is. Emellett a teljesítménye is befolyásolni fogja a fizetését.

Lacy-t a 2013-as Draft második körében választotta ki a Packers és igen ígéretesen kezdte a pályafutását. Újonc szezonjában 1.178 futott yardot szerzett míg a második évében 1.139 futott yarddal zárt.

A harmadik szezonja előtt súlyproblémák merültek fel Lacy-vel kapcsolatban ugyanis a futó egy kicsit elengedte magát az offseasonban. A súlyfeleslege a teljesítményén is meglátszott, 758 futott yarddal zárta a harmadik szezonját.

Tavaly csak 5 mérkőzés jutott neki mert október végén sérültlistára tette a Packers. A tavalyi szezonban meg kellett elégedni 360 futott yarddal de futásonként 5.1 yardot átlagolt ami pályafutása legjobb átlagát jelenti.

                                        Ez azért egy figyelemreméltó statisztika

A Seahawks vezetősége mindenképpen szeretett volna egy új running backet és mindvégig az elérhető legjobb futókban gondolkodtak. Lacy mellett Adrian Peterson, Jamaal Charles és Latavius Murray is a kiszemeltek között szerepelt.

Seattleben egy igen tehetsége running back sor alakult ki. A fő kérdés velük kapcsolatban az, hogy képesek lesznek-e egészségesen átvészelni a szezont. Thomas Rawls, a sérülései miatt is, meg sem tudta közelíteni az újonc szezonjában mutatott teljesítményt és a tavalyi újonc C.J. Prosise sem vészelte át sérülés nélkül a tavalyi szezont.

Lacy Green Bay-t elhagyva is egy igen tehetséges játékosok alkotta csapathoz került. Az egyéves szerződés azonban nem azt mutatja, hogy új állomáshelyén maradéktalanul megbíznának benne. Az idei szezon a bizonyítás éve lesz a futó számára.

nfl.com, Fotó: twitter.com