Cam Newton, Charles Johnson és Damiere Byrd műtéten fog átesni

Az irányító Cam Newton-ra (váll), a defensive end Charles Johnson-ra (hát) és az elkapó Damiere Byrd-re (térd) mütét vár, amely miatt kihagyják a Panthers holtszezonbeli edzésprogramját. Az előrejelzések szerint mindhárman rendben lesznek az edzőtábor kezdetére.

Newton-nak a dobó vállát fogják műteni a Carolina Medical Center-ben március 30.-án. A sérülést a San Diego Chargers ellen, a 14. héten szenvedte el. Newton befejezte a meccset és a következő héten az MRI kimutatta a részlegesen szakadt vállizmot.

Tudott dolog, hogy a fej fölött dobó sportolók gyakran szenvednek ilyen sérülést.” mondta Ryan Vermillion. „Az MRI eredménye alapján módosítottuk Cam munkáját az edzőteremben és a pályán a szezon utolsó három hetében.

Newton nem hagyott ki egyetlen snap-et sem a maradék három meccsen és miután a szezon véget ért, számos MRI vizsgálaton esett át. Newton emellett meglátogatott egy rehabilitációs szakembert is Atlanta-ban, aki napi kapcsolatban állt Vermillion-nal.

Kidolgoztunk egy tervet Cam számára, hogy kapjon egy kis pihenést, egy rehabilitációs időszakot és egy kezelést, majd elindítottunk egy fokozatos dobó programot március elején.” mondta Vermillion. „Cam elkezdte a programot és a rehabilitáció korai szakasza már jól ment. Azonban ahogy dolgozott a következő lépésen - az erősítésen, a dobáson - elkezdte érezni a fájdalmat dobás közben. Ennek eredményeként Dr. Pat Connor (a csapat orvos) úgy érezte, a legóvatosabb eljárás az lenne, hogy artroszkópos eljárással megműtenék a vállát.

Newton mindössze három meccset hagyott ki hat NFL szezon alatt. Volt egy boka műtétje a 2014-es szezon előtt, amely miatt nem tudott részt venni az OTA-n és a minicamp edzéseken.

Newton edzett a holtszezonban és a vezetőedző Ron Rivera valamint a general manager Dave Gettleman azt mondták, jó fizikai állapotban van. A műtétet követően elkezdi a rehabilitációt, miközben továbbra is felkészül a 2017-es szezonra.

A legfontosabb, hogy távol maradjon a dobásoktól, de azonnal megkezdi a mozgás és váll gyakorlatokat.” mondta Vermillion. „A pozitív dolog, ellentétben a boka műtétjével, hogy továbbra is képes az erőnléti edzésekre, dolgozhat a teste többi részén. Tizenkét héttel a műtét után Cam elkezdi ez első dobás programot velem. Ha jól halad, akkor elkezdi a dobásokat a csapattal 16 héttel a műtét után. Célunk, hogy visszatérhessen az edzőtábor elején.

Johnson, aki a 11. szezonját kezdi, nemrégiben hátfájdalmak miatt figyelmeztette az erőnléti személyzetet, ami ahhoz vezetett, hogy megműtötték a Carolina Medical Center-ben március 21-én.

Elkezdtük a normál eljárást és a kezelést. Elment Dr. Connor-hoz, csináltunk egy MRI-t, kapott epidurális injekciót.” mondta Vermillion. „Sajnos nem segített az injekció és fokozatosan romlott az állapota az elkövetkező napokban. Dr. Bruce Darden megvizsgálta az OrthoCarolina-ban és úgy éreztük, hogy a legjobb, amit tehetünk, az az, hogy Charles-t meg kell műteni. A műtétet követően szeretnénk, hogy Charles minél aktívabb legyen, ugyanakkor megtesszük a megfelelő óvintézkedéseket. Mozogni fog a következő napokban és fokozatosan tér majd vissza.

Byrd-nek, aki az NFL-ben a 2016-os szezon utolsó meccsén mutatkozott be, megsérült a bal térde, amikor erőnléti edzést végzett, mondta Vermillion.

Kapott kezelést, de továbbra is fájdalmat érzett és a duzzanat nem múlt el.” mondta Vermillion. „Az MRI kimutatta, hogy van egy szakadt oldalsó meniscus a bal térdében és Dr. Connor elvégzi a szükséges beavatkozást. Módosítani fogjuk, mit fog csinálni az erőnléti program során és ő előrejelzések szerint készen áll majd a holtszezon végén.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com