Nem meglepő, hogy Adrian Peterson még nem kelt el a piacon

A hírek szerint a veterán futó a fizetési igénye miatt nem talál magának csapatot. A beszámolók szerint Adrian Peterson évi 8 millió dolláros szerződést akar magának de a jelek szerint ezek az idők már elmúltak.

Az utolsó három szezonból kettőt szezont szinte teljes egészében kihagyott. A tavalyit térdsérülés, míg a három évvel ezelőtti szezont eltiltás miatt hagyta ki a Minnesota Vikings korábbi running backje.

Peterson pár éve igen sikeresen visszatért egy térdsérülésből és a 2012-es szezon legértékesebb játékosának is megválasztották. Ez azonban már rég volt, kedden betöltötte a 32. életévét is így egy kicsit engednie kellene az anyagiakból.

A futó poszt az utóbbi években elértéktelenedett. Persze nem a pályán hanem a fizetési sapka szempontjából. Most inkább irányítók, pass rusherek és támadófalemberek akasztják le a nagy lóvét. A kezdő futók átlagosan 5-6 milliós szerződéseket kötnek mostanság.

Jelenleg a Bills running backje LeSean McCoy, az évi 8 millió dollárjával a legjobban kereső running back (persze Le’Veon Bell franchise tagét nem számítva). A hírek szerint Peterson és az ügynöke ezt a szintet lőtte be de a jelek szerint a csapatvezetők máshogyan látják a dolgot.

Az idei offseasonban Eddie Lacy 5.5 millió dollárért váltott csapatot míg a Peterson helyére érkező Latavius Murray hároméves, 15 millió dolláros szerződést kapott. Sajnos a korábbi MVP-nek előtt utóbb be kell látnia, hogy ennél többet már nem tud kisajtolni a csapatokból.

Peterson a saját Twitter oldalán válaszolt az Őt ért "támadósokra". Az üzenetéből kiderült, hogy egyáltalán nem siet, hogy megtalálja az új csapatát és a posztban inkább rácáfol a magas fizetési igényére.

nfl.com, Fotó: twitter.com,