Hue Jackson: Brock Osweiler esélyt kap a bizonyításra

A Cleveland Browns vezetőedzője Hue Jackson elárulta, hogy a Houston Texans-tól megszerzett irányító esélyt kap a bizonyításra. Legalábbis ha a felkészülési időszak kezdetekor Brock Osweiler még a Browns játékosa lesz.

A szabadügynökpiac nyitásakor nagy meglepetést okozott, hogy a Browns megszerezte a tavaly még 72 millió dolláros szerződést aláíró irányítót. A trade után azonban rögtön árulni kezdték de finoman szólva sem kapkodnak Osweiler után.

"A szabályok miatt még találkozhattunk egymással "futball szempontból" de a felkészülési időszak kezdetekor esélyt fog kapni, hogy megismerjen minket és hogy mi is megismerjük Őt.

Jelen pillanatban még úgy sincs érdeklődő Osweiler iránt, hogy csak egy harmadik körös picket kének érte cserébe és még egy ötödik körös picket is az irányító mellé csapnának. Így nem marad más mint a cut de ez meg teljesen értelmetlen lenne.

Osweiler szerződésének felépítése szerint az idei szezonban 16 millió dolláros garantált fizetés illeti meg. A kivágás után is ki kell fizetni és mind a 16 millió dollár halott összeggé válna. Jövőre 18, két év múlva 17 milliót foglal el a fizetési sapkából de ez a két összeg egyetlen cent halott összeg nélkül felszabadítható.

Csak a számokat figyelembe véve, trade partner nélkül (trade esetén a szerződés minden centje felszabadítható) a Browns vezetői egyenesen hülyék lennének ha elküldenék. Osweiler-nek ideje lesz megbarátkozni a gondolattal, hogy a Browns kezdőirányítójának posztjáért fog megküzdeni az idei szezonban.

nfl.com, Fotó: twitter.com