Megfigyelőben a Florida Gators-nél a Buccaneers stábja

Két védő falember miatt vett részt a University of Florida pro day-én Jay Hayes. Az egyikük a defensive tackle Caleb Brentley, a másikuk pedig a defensive end Bryan Cox jr.

Brentley (6'2", 297) egy második körösnek tartott klasszikus 4-3 as 3 technique tackle. (Ez Gerald McCoy pozíciója) Alacsony súlypontú játékos vastag végtagokkal. Képes a snap pillanatát nagyon gyorsan elkapni és gyors, rendkívül erős kezeivel támadni az O-line-t. Erőteljes felsőtest és jó egyensúlyérzék jellemzi. Szívós játékos, aki mindent alá szokott rendelni a csapat érdekeinek. Sokan Aaron Donald-hoz hasonlítják.

Akkor miért 2. körös? Aaron Donald-hoz hasonlóan, méretbeli hiányosságai vannak. Ezek a méretbeli hiányosságok leginkább a karhosszt jelentik, amik NFL szinten alig mondhatók átlagosnak. Brentleynek ezzel egyébként is meggyűlt néha a baja, hiszen amennyiben a hosszabb karú támadó falemberek tudják kezdeményezni a kontaktot, a játékos könnyen kibillenthető dinamikájából, reakciói lelassulnak. Persze ezt mondták Aaron Donald-ról is, s lám mégis a liga legjobb 3 technique tackle-je lett. Azonban mégis félő ez a dolog, hiszen a karhossz egy olyan dolog, amit nem tud az ember szorgalmas munkával fejleszteni.

Bryan Cox jr. esetében bevallom bajban vagyok! A különféle szakoldalak még méretére vonatkozóan sem tudnak igazán pontosat írni. Konkrétan mindenhol más olvasható! Magasságát 6'2" és 6'3" -nak írják, ki-ki tetszés szerint. Testsúlyát pedig jelölik 230 lb és 265 lb. között számtalan módon. 3. körös prospectnek tartják, ott is inkább a nap vége felé várják, hogy kiválassza valaki. Defensive end-et talán nem az utolsó körökben kell választani, vagy akkor már talán jobb várni a draftolatlanok közötti szemezgetésig!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com