Marshawn Lynch visszatérne és Oaklandben folytatná

Legalábbis a kiszivárgott hírek szerint egy év kihagyás után szívesen visszatérne Marshawn Lynch. Lynch a Seattle Seahawks engedélyével tegnap ellátogatott a Raiders központjába és Jack Del Rio vezetőedzőnek elárulta, hogy folytatná a pályafutását.

Ezt pedig nem máshol mint a szülővárosában, Oaklandben képzelné el. Latavius Murray az offseasonban távozott a Minnesota Vikings csapatánál folytatja a pályafutását így szükség lesz egy Lynch kariberű running backre. Persze kérdéses, hogy milyen formában van az egyéves kihagyása után.

A jelenleg 30 éves running back a tavalyi Super Bowl közben, a tőle megszokott lazasággal bejelentette, hogy felhagy a profi futballal. Az utolsó szezonja már nem sikerült valami fényesen mert különböző sérülések miatt 9 mérkőzést ki kellett hagynia a 2015-ös szezonban.

Tulajdonképpen Lynch jelenleg nagyobb marketing értékkel rendelkezik mint sportértékkel. Ráadásul a Seahawks birtokolja a játékjogát és a visszavonulásakor érvényben levő szerződése alapján 12.5 millió dollárt foglalt el az idei fizetési sapkából. A Raiders-nek tradelni kellene értene.

A sérülésekkel tarkított utolsó szezon és a magas fizetési sapka helye miatt jelenleg nem ér többet egy közepes (inkább hátsó) körös picknél. Azonban ha bejelentené a visszatérését akkor hatalmas összeggel terhelné meg a Seahawks capjét ahol csak 9.6 millió dollár szabad hely van.

Ha Lynch mégis folytatná és nem kell a Seahawksnak akkor a csapatnak nem marad más lehetősége mint cutolni Őt. Ha visszatér akkor rákényszíti a Seahawks-t a cutra és így ingyen aláírhatna a Raiders-el. Majd kiderül, hogy mi lesz Beast Mode-al.

nfl.com, Fotó: kiro7.com