Milyen posztra válasszanak a Drafton: Houston Texans

A Houston Texans a tavalyi szezonban még úgy is playoff résztvevő volt, hogy szinte az egész szezonban nélkülözniük kellett csapatuk legjobbját J.J. Watt-ot. A Derek Carr nélkül felálló Raiders-t még sikerült megfogniuk a playoffban de a New England Patriots már túl nagy falatnak bizonyult.

Az alapok megvannak de a fejlődéshez egy posztot végleg rendbe kellene rakniuk és ez nem más mint az irányítóposzt. Tavaly behúzták Brock Osweiler-t de a játékával nem szolgált rá az aláírt 72 millió dolláros szerződésére.

A szabadügynökpiac első napján megszabadultak tőle, sőt még Draft picket is mellé csaptak. A hírek szerint az üzlet sokkolta a csapat tulajdonosát de már nem volt mit tenni. Tony Romo volt a fő célpontjuk de a Cowboys irányítója végül visszavonult így a Drafto kell orvosolni a problémát.

Érkezett Távozott Hosszabbítottak

A.J. Bouye CB

Vince Wilfork NT

Antonio Smith DE

Devon Still DE

Quintin Demps S

Oday Aboushi G

Akeem Dent LB

Ryan Griffin TE

Jonathan Grimes RB

Don Jones S

John Simon LB 

Ryan Griffin, TE

Nick Novak, K

Shane Lechler, P

 

Az első körben éppen ezért szinte borítékolható, hogy irányítót fognak választani a 25. helyen. A várakozások szerint Deshaun Watson és Mitchell Trubinsky már ki fog menni a Texans pickje előtt így Patrick Mahomes vagy esetleg DeShone Kizer lesz az elsőkörös pickjük.

Ha komolyan gondolják, hogy rámennek a két legjobbnak tartott újonc irányító egyikére akkor legalább a hatodik helyre kell felmenniük. A Browns nem fogja elengedni Myles Garrett-et így a hatodik hely előtt csak a 49ers húzhat irányítót.

A második legnagyobb hiányposztként az offensive falat említhetjük a Texans esetében. A két kezdő guard Xavier Su’a-Filo és Jeff Allen nem állt mindig a helyzet magaslatán és a jobb tackle Derek Newton az októberi súlyos sérülése után közel sem biztos, hogy bevethető lesz az első fordulóban.

A védelmet tekintve a front seven igen ütősen néz ki. A legnagyobb erősítést J.J. Watt visszatérése jelenti. Watt és a Christian Covington, D.J. Reader párossal kiegészülve meg is vannak a defensive endjeik.

A pass rush igen ütős lesz a linebacker Whitney Mercilus, Jadeveon Clowney páros besegítésével így a fő kérdést az jelenti, hogy fog játszani Vince Wilfork helyén. A védőfal közepére választaniuk kell majd és a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a második körben vagy defensive tackle vagy pedig offensive lineman (elsősorban tackle) érkezik majd.

A defense legnagyobb szabadügynök távozója A.J. Bouye volt aki a Jacksonville Jaguars csapatánál folytatja a pályafutását. Helyére mindenképpen választani kell de a megmaradt cornerbackek miatt ez mégsem minősül igazi hiányposztnak. A harmadik napon érkezhet cornerback pick.

A defensive backek safety poszton is erősítésre szorulnak ugyanis jelenleg safety poszton csak 3 játékos szerepel a csapat rosterén. Quintin Demps már a Bears csapatát erősíti így strong safety is várható a Drafton. Mellettük még linebacker is várható de ide is csak az utolsó napon fognak választani.

rotoworld.com, nfl.com, Fotó: twitter.com, keyword-suggestions.com