Milyen posztra válasszanak a Drafton: Indianapolis Colts

Peyton Manning elküldésével és Andrew Luck draftolásával egy új korszak vette kezdetét Indianapolisban ami elég sikeresen kezdődött. Az új irányító mellet új general manager érkezett a csapathoz és az első három szezonban playoff résztvevők voltak.

Az utolsó két szezonban azonban összedőlt a kártyavár. Két éve Ryan Grigson veteránokkal töltötte fel a keretét ami nem vált be ráadásul a gyenge támadófal miatt agyonverték Luck-ot. Tavaly felismerték a fal gyengeségét és négy offense lineman érkezett a Draftról.

A helyzet nem sokat javult és megváltak a general managerüktől akinek nevéhez igen sok rossz draft pick és még több rossz szabadügynök igazolás fűződik. Chuck Pagano veeztőedző a helyén maradt de pontosan tudja, hogy vékony jégen táncol és minden az idei szezontól függ.

A Colts idei Draft pickjei:

1. kör 15. hely; 2. kör 14. hely(46); 3. kör 16. hely(80); 4. kör 15. hely(121); 4. kör 31. hely(137); 4. kör 38. hely(144); 5. kör 14. hely(158)

Távozott Érkezett Hosszabbított

S Mike Adams

TE Dwayne Allen

LB Chris Carter

C/G Jonotthan Harrison

LB D'Qwell Jackson

DT Arthur Jones

DT Zach Kerr

OLB Robert Mathis (viszavonult)

P Pat McAfee (viszavonult)

LB Josh McNary

T/G Joe Reitz (viszavonult)

CB Patrick Robinson

G Hugh Thornton

WR Kamar Aiken

LB Margus Hunt

P Jeff Locke

LB Barkevious Mingo

C/G Brian Schwenke

DE Jabaal Sheard

LB John Simon

LB Sean Spence

TE Brandon Williams

DT Al Woods

S/CB Darius Butler

TE Jack Doyle

RB Robert Turbin

 

Az offseasonban megváltak vagy hagyták távozni a korábbi vezetés melléfogásait de az érkezőkkel inkább csak foltoztak semmint megoldották a problémákat.

A csapat legnagyobb hiányposztjait a falakban kell keresni. A védő és a támadófalra is elfér az erősítés. A támadófalban Anthony Castonzo-val megoldottnak látszik a bal tackle, Jack Mewhort-al bal guard és Ryan Kelly-vel a center poszt. A tavaly draftolt Joe Haeg és Le’Raven Clark páros nem túl meggyőző a jobb oldalon így jobb guardot és jobb tacklet is választani fognak.

Robert Mathis visszavonulásával hatalmas űr keletkezett a védelemben és ezt természetesen nem tudták megoldani a piacról. A Draftról sem biztos, hogy összejön de egy pass rusherre mindenképpen szükségük lesz a Draft első szakaszában. Az első két napon defensive end/linebacker és offensive tackle érkezése valószínűsíthető.

Az első két napon cornerback kiválasztásával sem okoznának nagy meglepetést. Patrick Robinson távozott és Vontae Davis mellett nincs igazán jó cornerbackje a csapatnak így az első két napon még ide is választani kellene valakit.

A Draft harmadik napján rámehetnek a futóposztra és a korábbi körökről megmaradó hiányposztokra. Frank Gore már eléggé megkopott és Robert Turbin sem fogja megváltani a világot így a 4.-5.kör valamelyikében RB érkezhet.

nfl.com,upi.com Fotó: cbssports.com