Milyen posztra válasszanak a Drafton: Tampa Bay Buccaneers

A Buccaneers tavaly megvált nagynevű vezetőedzőjétől Lovie Smith-től és a csapat offensive koordinátorát nevezte ki a helyére. Dirk Koetter irányításával egy jobban játszó csapat jött létre Tampában, pozitív mérleggel a playoff közelében, a 19. alapszakasz mérleggel zárt az együttes.

A csapat nem esett szét az offseasonban és hosszabbítottak a fontosabb lejáró szerződésű játékosaikkal. A szabadügynökpiacról sikerült megszerezniük a fő célpontjukat DeSean Jackson-t és a védelmet is megerősítették. A szabadügynökpiacról természetesen nem sikerült mindent megoldani így mint minden évben a Draftról kell a lehető legjobban feltölteni a keretüket.

A Buccaneers idei Draft pickjei:

1. kör 19. pick; 2. kör 18. pick (50); 3. kör 20. pick (84); 4. kör 19. pick (125); 5. kör 18. pick (162); 6. kör 20. pick (204); 7. kör 19. pick (237)

Távozott Érkezett Hosszabbított

QB Mike Glennon

T Gosder Cherilus

S Bradley McDougald

WR Russell Shepard

DT Akeem Spence

CB Alterraun Verner

WR DeSean Jackson

DE Chris Baker

K Nick Folk: FA Jets

LS Garrison Sanborn

S J.J. Wilcox

S Chris Conte

DE William Gholston

C Joe Hawley

CB Josh Robinson

RB Jacquizz Rodgers

DT Sealver Siliga

 

A Buccaneers elsőkörös pickjét az fogja meghatározni, hogy melyik hiányposztjuk legjobbja lesz még elérhető a 19. helyen. A defensive lineman, a safety és a running back poszt számít a legnagyobb hiányposztnak. A futóposzt egy kicsit kilóg a felsorolásból mert minden Doug Martin-tól függ.

Martin tavaly ötéves, 35.75 millió dolláros szerződést kötött a csapattal de csak 8 mérkőzésen tudott pályára lépni és 421 futott yarddal zárt. Sokan Christian McCaffrey várják befutónak de ha rosteren tartják Martin-t akkor ez egy jókora luxuspicknek számítana.

Elsődlegesen linebacker vagy safety érkezhet az első körben. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint az első két körben az LB és a S posztot fogják megerősíteni attól függően, hogy a 19. helyen melyik poszt elérhető játékosa számít majd jobb prospectnek. A harmadik (vagy negyedik körben) körülnézhetnek a tight endek között is mert Cameron Brate-en kívül a rosteren szereplő TE-k elhanyagolható tapasztalattal rendelkeznek.

A Draft harmadik napján valószínűleg az elkapó és az offense falukat fogják megerősíteni. Gosder Cherilus visszavonulása miatt a támadófalba tackle várható. A Jackson - Mike Evans páros egész jól néz ki de egy harmadik napos elkapó biztosan érkezik majd.

Mike Glennon távozásával négy QB maradt a Bucs rosterén akik közül ketten tétmérkőzésen még nem léptek pályára az NFL-ben. Ennek megfelelően egy QB is érkezhet a harmadik napon. Jameis Winston-t két évvel ezelőtt kihúzták az 1/1-es poszton így nem kell sietniük a QB pickel.

Akikkel felvették a kapcsolatot:

Taco Charlton, DE, Michigan
O.J. Howard, TE, Alabama
Obi Melifonwu, S, UConn
Joe Mixon, RB, Oklahoma
David Njoku, TE, Miami
Larry Ogunjobi, DT, Charlotte
Curtis Samuel, WR, Ohio State
Adam Shaheen, TE, Ashland
Xavier Woods, S, Louisiana Tech

nfl.com, Fotó: upi.com