Milyen posztra válasszanak a Drafton: Washington Redskins

A Redskins elég érdekes helyzetben van jelenleg ugyanis két héttel a Draft előtt nincs igazi front office vezére azaz üresen tátong a general managere pozíciója. Scot McCloughan-t alkoholproblémái miatt menesztették a szabadügynökpiac nyitásakor és a tulajdonosok nem kapkodják el, hogy megtalálják az utódát.

Kijelölt GM nélkül sem maradtak azért tétlenek a piacon és főleg a védelem megerősítésére koncentráltak. Ezen nem lepődött meg senki sem ugyanis a Redskins védelme a tavalyi alapszakaszban csak a 28. helyen zárt. Offense oldalon elengedték a csapat két kezdő elkapóját akiket azért minőségileg gyengébb játékosokkal sikerült csak pótolniuk.

A legnagyobb és legdrágább fogásukat az irányítjuk megtartása jelenti. Kirk Cousins zsinórban második évben is franchise taget kapott amelyet már alá is írt és ha nem tudnak megegyezni a játékos hosszútávú szerződéséről akkor közel 24 millió dollárt fog keresni az idei szezonban.

A Redskins 2017-es Draft pickjei:

1. kör 17. hely; 2. kör 17. hely(49); 3. kör 17. hely(81); 4. kör 7. hely(114, trade a Jetstől); 4. kör 17. hely(123); 5. kör 10. hely(154, trade a Saintstől); 6. kör 17. hely(201); 6. kör 25. hely(209, trade a Texans-tól); 7. kör 2. hely(220, trade a 49erstől); 7. kör 17. hely(235)

Távozott Érkezett Hosszabbított

DE Chris Baker

WR Pierre Garcon

LB Terence Garvin

WR DeSean Jackson

DE Ricky Jean Francois

C Kory Lichtensteiger (visszavonult)

LB Zach Brown

LB Chris Carter

DT Terrell McClain

DT Stacy McGee

WR Terrelle Pryor Sr.

WR Brian Quick

S D.J. Swearinger

QB Kirk Cousins

TE Vernon Davis

DE Ziggy Hood

LS Nick Sundberg

 

Cousins-al kapcsolatban még mindig pletykálkodnak, hogy nem biztos, hogy a Redskins játékosaként kezdi meg az idei alapszakaszt de ezt inkább hagyjuk mert csak egy "hatalmas ajánlat" ellenében lenne elképzelhető, hogy a Redskins elengedné a kezdőirányítóját. QB így csak a Draft végén várható.

A korábbi igazolásokkal ellentétben a Redskins hiányposztjait továbbra is defenseben kell keresni. Az első körben teljesen biztosra vehető, hogy védő érkezik majd bár az megjósolhatatlan, hogy a kiválasztott milyen poszton fog játszani.

A Redskins esetében szinte megjósolhatatlan, hogy milyen posztra fognak választani az első körben. Linebacker, defensive end, safety és defensive end is érkezhet. Ez azt mutatja, hogy mivel igen sok posztot fel kell tölteniük a 17. helyen a legjobb elérhető játékost fogják kiválasztani.

Ráadásul a négy defense poszt mellett még cornerback poszton is rájuk fér az erősítés így kis túlzással kijelentő, hogy csukott szemmel, a védelem bármelyik posztjára rábökhetnek. Persze az csöppent sem elhanyagolható tény, melyik posztok melyik körben veszik majd célba.

A töménytelen védő mellett azért a támadósora is oda kell figyelni mert ezt az egységet sem hanyagolhatják el. A két leginkább erősítésre szoruló poszt a running back és az elkapó posztja. RB poszton Matt Jones, Chris Thompson és Rob Kelley is a keretet erősíti de náluk azért átütőbb sorral is nekivághatnának az idei szezonnak.

És persze ott van a receiver sor ami többet vesztett az offseasonban mint amennyit nyert. Jackson a Tampa Bay Buccaneers játékosa lett míg Garcon a 49ers-t választotta. Elkapó érkezése is várható az idei Drafton de a defense problémái miatt valószínűleg ez csak a harmadik napon fog bekövetkezni.

Akikkel kapcsoltba lépett a Redskins:

Dan Feeney, G, Indiana
Adoree' Jackson, CB, USC
Tanoh Kpassagnon, DE, Villanova
Christian McCaffrey, RB, Stanford
Haason Reddick, LB, Temple
Duke Riley, LB, LSU
Channing Stribling, CB, Michigan
DeMarcus Walker, DE, FSU
T.J. Watt, LB, Wisconsin
Marquez White, CB, Florida State

nfl.com, upi.com, Fotó: redskins.com