Milyen posztra válasszanak a Drafton: Baltimore Ravens

A Baltimore Ravens öt évvel ezelőtt megnyerte a Super Bowl-t de az utolsó négy szezonban csak egyetlen alkalommal voltak playoff résztvevők. Az elmúlt négy évet összesítve -2-es alapszakasz mérleggel zárták de a két évvel ezelőtti kimagaslóan gyenge szezon után a tavalyit már 8-8-al zártak.

Sikerült kijavítaniuk a két évvel ezelőtti gyenge szezonjukat és a szabadügynökpiacról betömték pár nagyobb hiányposztjukat (Brandon Carr cornerback, Tony Jefferson safety posztra érkezett) így már csak egy sikeres Draft kell és visszatérhetnek a rájátszásba.

A Ravens idei Draft pickjei
1. kör 16. hely; 2. kör 15. hely(47); 3. kör 10. hely(74, trade Eagles); 3. kör 14. hely(78); 4. kör 16. hely(122); 5. kör 15. hely (159); 6. kör 2. hely(186, trade 49ers)

Távozott Érkezett Hosszabbított

WR Kamar Aiken

G Vlad Ducasse

LB Elvis Dumervil

DE Lawrence Guy

S Marqueston Huff

NT Timmy Jernigan (trade Eagles)

FB Kyle Juszczyk

S Kendrick Lewis

LB Zachary Orr (visszavonult)

WR Steve Smith Sr. (visszavonult)

T Rick Wagner

S Lardarius Webb

CB Shareece Wright

C/G Jeremy Zuttah (traded49ers)

DT Timmy Jernigan

CB Brandon Carr

S Tony Jefferson

RB Danny Woodhead

DB/LB Anthony Levine

QB Ryan Mallett

NT Brandon Williams

S Lardarius Webb

(elküldése után újraszerződtették)

 

Az offseasonban visszavonult a csapat veterán wide receivere Steve Smith aki 37 éves kora ellenére is az offese egyik meghatározó alakja volt tavaly. Prioritásnak számít a pótlása és szinte biztosra vehető, hogy az első körben elkapót fognak választani.

Az első kör 16. helye erre tökéletesnek tűnik mert a többiek választása ellenére is legalább egy jó prospect elérhető lesz. A pickek szerint John Ross számíthat az elsőszámú jelöltjüknek, de az sem elképzelhetetlen, hogy még bent lesz Corey Davis vagy Mike Williams is.

Elvis Dumervil elküldése miatt a pass rush is erősítésre szorul. A második napon defensive end vagy linebacker várható. Utóbbiból többet is húzhatnak mert Orr visszavonulás miatt egy linebacker nem is lesz elég Baltimoreban.

A támadófallal is foglalkozni kell a Drafton mert Rick Wagner a Detroit Lions csapatához szerződött és eltradelték centerüket Jeremy Zuttah-t, továbbá a jobb guard Marshal Yanda már 33 éves lesz. John Urschel pályázik a kezdő center posztra de jobb tackle-re vagy Yanda esetleges utódára még így is szükségük lesz.

Cornerback posztra is választani fognak de a többi hiányposzt miatt nem elképzelhető, hogy erre csak a Draft utolsó napán kerül sor. Egyes elemzők már a második napra is cornert várnak de a Draft elején inkább pass rusher és falember kiválasztására mutatkozik nagyobb esély. A Carr - Jimmy Smith páros mögé Tavon Young és Kyle Arrington mellé kellene még egy versenytár a harmadik napon.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Caleb Brantley, DT, Florida
Taco Charlton, DE, Michigan
Corey Clement, RB, Wisconsin
Josh Jones, S, N.C. State
Damontae Kazee, CB, San Diego State
Kevin King, CB, Washington
Malik McDowell, DL, Michigan State
Takkarist McKinley, DE, UCLA
Derek Rivers, DE, Youngstown State
John Ross, WR, Washington
De'Veon Smith, RB, Michigan
Jamari Staples, WR, Louisville
Jordan Sterns, S, Oklahoma State
Eddie Vanderdoes, DT, UCLA
Mike Williams, WR, Clemson
Tim Williams, OLB, Alabama
DeAngelo Yancey, WR, Purdue

nfl.com, upi.com, Fotó: baltimore.cbslocal.com