Milyen posztra válasszanak a Drafton: Philadelphia Eagles

Az Eagles vezetősége tavaly gondolt egy merészet és rengeteg Draft pick bedobásával megszerezte a Cleveland Browns második választását, hogy kiválaszthassák Carson Wentz-t. Új korszak vette kezdetét, tavaly új vezetőedző és irányító érkezett a csapathoz.

A kezdet nem is lehetett volna jobb ugyanis megnyerték az első három alapszakasz mérkőzésüket. 3-0-s mérleggel pihenőre mentek ami igen rosszkor jött. A pihenőhét után a hátralevő 13 mérkőzésükből csak 4-et tudtak megnyerni.

Nemcsak a csapat hanem Wentz lendülete is megtört a szünet után és végül 3.782 passzolt yarddal, 16 TD-vel és 14 interceptionnel zárt. A földön a 11. helyen zárt az Eagles és a védelem is kitett magáért, az összes defense statisztikában a 12.-15. hely között zárt a csapat. A passzjáték javulása esetén minden esélyük meglesz, hogy visszakerüljenek a playoffba.

Az Eagles idei Draft pickjei:

1. kör 14. hely; 2. kör 11. hely(43); 3. kör 35. hely(99, kompenzációs pick); 4. kör 12. hely(118); 4. kör 33. hely(139, trade Browns); 5. kör 11. hely(155); 6. kör 10. hely(194); 7. kör 12. hely(230)

Távozott Érkezett Hosszabbított

RB Kenjon Barner

DE Connor Barwin

CB Nolan Carroll

QB Chase Daniel

DT Bennie Logan

CB Leodis McKelvin

QB Nick Foles

WR Alshon Jeffery

DE Chris Long

WR Torrey Smith

G Chance Warmack

CB Patrick Robinson

LB Najee Goode

C/G Stefen Wisniewski

 

Az offseason távozóit figyelembe véve egyértelmű, hogy az Eagles legnagyobb hiányposztját a cornerback poszt jelenti. Nolan Carroll eligazolt, Leodis McKelvin-t elküldték de megszerezték Patrick Robinson-t a Coltstól. Hatalmas meglepetést jelentene, hogy nem cornerback érkezne az első körben. Gareon Conley és Tre'davious White tűnik a fő célpontjuknak a 14. helyen.

A tavalyi szezonban jól szerepelt az Eagles futójátéka azonban mégis erősítésre szorul az egység. Darren Sproles a szezon kezdetén már 34 éves lesz míg Ryan Mathews sérülésből tér vissza. A tavalyi újonc Wendell Smallwood nem futott rossz újonc szezont, 4.1 yardot átlagolt futásonként. Azonban mégis szükség lesz egy stabil, egész szezonon keresztül egészséges maradó running backre.

A nose tackle Bennie Logan és a defensive end Connor Barwin távozott. Megszerezték Timmy Jernigan-t a Ravenstől de Ő inkább Fletcher Cox cseréje lesz semmint kezdő. Szerződtették a már 32 éves Chris Long-ot aki csak rövidtávú megoldást jelent. Defensive tackle és defensive end érkezése sem okozna meglepetést.

Mychal Kendricks, Nigel Bradham, Jordan Hicks mellett nincs igazi NFL tapasztalattal rendelkező linebackerük. A posztra mindenképpen választani kell és az sincs kizárva, hogy rögtön az első körben linebackert fognak húzni. Persze ez az elérhető cornerback prospecten múlik mert az messze nagyobb hiányposztnak számít.

Az elemzők a wide receiver posztot is a hiányposztok között emlegetik de ide igazából csak a harmadik napon várható elkapó. Alshon Jeffery és Torrey Smith érkezett a piacról, a rosteren pedig szerepel Nelson Agholor, Dorial Green-Beckham és Jordan Matthews is.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Dalvin Cook, RB, FSU
Corey Davis, WR, Western Michigan
Keionta Davis, DE, Chattanooga
Matt Dayes, RB, N.C. State
Reuben Foster, LB, Alabama
Leonard Fournette, RB, LSU
Ryan Glasgow, DT, Michigan
Davon Godchaux, DL, LSU
Chris Godwin, WR, Penn State
Marlon Humphrey, CB, Alabama
Alvin Kamara, RB, Tennessee
Kevin King, CB, Washington
Malik McDowell, DL, Michigan State
Obi Melifonwu, S, UConn
Nathan Peterman, QB, Pittsburgh
Carroll Phillips, DE, Illinois
Donnel Pumphrey, RB, San Diego State
John Ross, WR, Washington
Adam Shaheen, TE, Ashland
Dawuane Smoot, DE, Illinois
Taywan Taylor, WR, Western Kentucky
Alek Torgersen, QB, Penn
Mike Williams, WR, Clemson
Jordan Willis, DE, Kansas State
Ahkello Witherspoon, DB, Colorado

nfl.com, upi.com Fotó: philadelphia.cbslocal.com, www.csnphilly.com