Milyen posztra válasszanak a Drafton: Arizona Cardinals

A Cardinals a 2015-ös szezonban Főcsoportdöntőt játszott így nagy reményekkel vágtak neki a tavalyi szezonnak. A játékosoknak és a szurkolóknak is hatalmasat kellett csalódniuk mert valahogy semmi sem működött igazán.

Csoportjuk második helyén végeztek 7-9-1-es alapszakasz mérleggel és a negatív szezon kevés volt a Wild Card hely megszerzéséhez. Minden adott a sikeres folyatáshoz de azért elengedhetetlen, hogy a távozókat megfelelő játékosokkal pótolják.

A Cardinals idei Draft pickjei:

1. kör 13. hely; 2. kör 13. hely(45); 3. kör 13. hely(77); 4. kör 13. hely(119); 5. kör 13. hely(157); 5. kör 36. hely(179, kompenzációs pick); 6. kör 13. hely(197); 7. kör 13. hely(231)

Távozott Érkezett Hosszabbított

DL Calais Campbell

K Chandler Catanzaro

CB Marcus Cooper

TE Darren Fells

S Tony Jefferson

LB Kevin Minter

OLB Alex Okafor

S D.J. Swearinger

G Earl Watford

S Antoine Bethea

LB Karlos Dansby

K Phil Dawson

WR Aaron Dobson

LB Jarvis Jones

RB Andre Ellington

TE Jermaine Gresham

LB Chandler Jones

LB Gabe Martin

DT Josh Mauro

WR Jeremy Ross

DT Frostee Rucker

C A.Q. Shipley

 

Ez a szabadügynökpiacon azért nem jött össze mert minőségibb játékosok távoztak mint amilyenek érkeztek. A piac nyitása óta nem változtak a hiányposztok így a Draftról kell feltölteni a keretüket.

A legnagyobb hiányposztjuknak Karlos Dansby megszerzése ellenére is a linebacker poszt minősül. Dansby Deone Bucannon-al együtt kezdő lesz de belső linebackerre mindenképpen szükségük van.

Ha Reuben Foster elérhető lesz a 13. helyen akkor biztosan ki fogják hozni. Foster azonnal kezdő lehetne Arizonában és ez még úgy is igaz, hogy Bruce Arians nem szereti mélyvízbe dobni az újoncait.

Marcus Cooper a Beras játékosa lett és Justin Bethel-t elsősorban a passzjáték elleni védekezésben használják így Patrick Peterson mögé mindenképpen szükségük lesz egy második számú cornerre.

A tavalyi harmadik körös Brandon Williams jól teljesített a felkészülési időszakban, a szezonja is használható volt de csak 3 mérkőzésen kezdett. Idén várhatóan nagyobb szerepet szánnak neki de az első két napon biztosan ki fognak húzni egy cornerbacket.

Tony Jefferson, D.J. Swearinger távozott és csak Antoine Bethea érkezett így még egy játékosra szükségük lesz a secondary másik posztján is. Strong safetyt mindenféleképpen húzniuk kell de a Bethea  - Tyrann Mathieu (feltéve ha egészséges marad) páros miatt nem biztos, hogy erre sor kerül az első három kör valamelyikében.

A Cardinals kapcsán igen sokat emlegetik az irányítóposztot és az sincs kizárva, hogy már rögtön az első körben QB-t választanak majd. Carson Palmer teljesítménye visszaesett a tavalyi szezonban és mivel már 37 éves így nemsokára valóban eljön az utódkeresés ideje.

Calais Campbell a Jaguars játékosaként folytatja a pályafutását így biztosan nagyobb szerepet szánnak a tavalyi elsőkörös választotjuknak. Robert Nkemdiche tavaly csak 5 mérkőzésen tudott pályára lépni így biztosításképpen idén is szükségük lesz egy védőfalemberre.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Ryan Anderson, LB, Alabama
Taco Charlton, DE, Michigan
Reuben Foster, LB, Alabama
DeShone Kizer, QB, Notre Dame
Patrick Mahomes, QB, Texas Tech
Adam Shaheen, TE, Ashland
Mitchell Trubisky, QB, North Carolina
Deshaun Watson, QB, Clemson

nfl.com, upi.com, Fotó: arizonasports.com