Milyen posztra válasszanak a Drafton: Tennessee Titans

A Titans két éve a Draft második helyén kiválasztotta Marcus Mariota-t és a fiatal irányító eddig meg is hálálta a rá áldozott magas draftcetlit. Igaz a tavalyi szezon nagy részében sérüléssel bajlódott de jó úton halad, hogy Ő legyen a a Titans következő franchise QB-ja.

Tavaly az 1/1-es picket birtokolták de a Los Angeles Rams-nek irányítóra volt szüksége és a Titans eltradelte az első választás jogát. Az üzlet részeként (többek között) megkapták a Rams idei első és harmadik körös pickjét így kétszer húzhatnak az első körben.

A Titans idei Draft pickjei:

1. kör 5. hely(trade Rams); 1. kör 18. hely; 3. hely 19. hely(83); 3. kör 36. hely(100, kompenzációs pick a Ramstől); 4. kör 18. hely(124); 5. kör 20. hely(164); 6. kör 31. hely(214, trade Falcons); 7. kör 18. hely

Távozott Érkezett Hosszabbított

T/G Byron Bell

CB Valentino Blake

TE Anthony Fasano

C/G Brian Schwenke

LB Sean Spence

G Chance Warmack

DT Al Woods

WR Kendall Wright

LB Daren Bates

S Johnathan Cyprien

G Tim Lelito

CB Logan Ryan

S Brynden Trawick

WR Eric Weems

NT Sylvester Williams

QB Matt Cassel

DE Karl Klug

LB Nate Palmer

TE Phillip Supernaw

 

A cornerback soruk eddig sem volt túlságosan átütő de Jason McCourty pénteki elküldése után elsőszámú hiányposzttá vált. A vezetőség másik fő feladata, hogy megtalálják Mariota elsőszámú célpontját. CB és WR posztra pedig az első körben kellene választaniuk.

Ha nem tradelnek lefele és Marshon Lattimore még elérhető lesz az ötödik helyen akkor valószínűleg a cornerback erősítést már a Draft elején meg is oldják. Ebben az esetben a 18. helyen jöhet az elkapó aki a Mike Williams, Corey Davis, John Ross elkapó hármasból fog kikerülni.

A két legnagyobb hiányposztjukra az első körben kell húzniuk mert nincs második körös választásuk. Persze kézenfekvőnek tűnik az 5. pick eltradelése. Ha bejelentkezne egy irányítóproblémákkal küzdő csapat akkor pár csúszásért és egy második körös pickért megérné az üzlet. Azonban csak pár hely férne bele és a legközelebbi csapat amelyik irányítóra vadászhat utánuk (a következő Jets-t leszámítva) az a 12. helyen álló Browns, vagy a 13. helyen álló Cardinals.

Ha megvan a cornerback és az elkapó akkor rámehetnek a linebacker sor megerősítésére. A Derrick Morgan, Wesley Woodyard, Avery Williamson hármas miatt nem elsődleges need de mindenképpen húzniuk kell egy inside linebackert.

A védőfalra is ráfér az erősítés de a többi hiányposzt miatt ide csak a Draft utolsó napján várható érkező. Elsődlegesen a pass rushon kell fejleszteni így defensive end kiválasztása várható. Nehéz kérdést jelent még a tight end poszt is mert Delanie Walker már 32 éves és Jace Amaro (még a Jets választotta ki a 2014-es Draft második körében) eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Jonathan Allen, DL, Alabama
Taco Charlton, DE, Michigan
O.J. Howard, TE, Alabama
Adoree' Jackson, CB, USC
Josh Jones, S, N.C. State
Marshon Lattimore, CB, Ohio State
Obi Melifonwu, S, UConn
David Njoku, TE, Miami
Haason Reddick, LB, Temple
Duke Riley, LB, LSU
John Ross, WR, Washington
Adam Shaheen, TE, Ashland
Jonnu Smith, TE, Florida International
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
Cam Sutton, DB, Tennessee
Mike Williams, WR, Clemson
DeAngelo Yancey, WR, Purdue

nfl.com, upi.com, Fotó: titansonline.com, sltrib.com